„Pasauliui persitvarkant, tikėtina, kad ekonomikos rodikliai keisis ir šalia dolerio gali iškilti kitos atsargų valiutos. Manau, kad pirmiausia tai gali būti jau egzistuojančios nacionalinės valiutos, kaip Kinijos juanis“, - tikino M. Carney'is.

Taip pat Anglijos banko valdybos pirmininkas patikino, kad banko pareigūnai bus „akyli, o ne pasyvūs“ po „Brexit“. Pasak M. Carney'io, svaro kursas bus vienas iš daugelio faktorių, lemsiančių tolesnę pinigų politikos kryptį.

„Pinigų politikos komitetas Anglijos banke yra gerai pasiruošęs visokiems ekonomikos pokyčiams. Turime visus mums reikalingus įrankius. Būsime itin akyli, o ne pasyvūs“, - patikino M. Carney'is.

Banko valdybos pirmininkas pridūrė, kad svaro sterlingų kurso pokyčiai praeityje smarkiai veikė Didžiosios Britanijos kainas, todėl būtina įvertinti valiutos kurso pokyčių įtaką infliacijai.

M. Carney'is kalbėjo Anglijos banko organizuotame internetiniame forume, kuriame valdybos pirmininkas su Didžiosios Britanijos visuomene aptarė pinigų ateitį šalyje ir pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)