„Tikslas asmeniškai – nusipirkti NBA komandą. Po 5 metų (gal ir anksčiau) pamatysite. Bet kaip verslą, ne kaip žaislą. Yra algoritmas, ką reikia daryti su NBA komanda, kadangi krepšininkai yra gerai sukomplektuoti“, – antradienį susitikime su žurnalistais sakė aviacijos verslo įmonių grupės „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas ir verslo plėtros direktorius G. Žiemelis.

Jis skaičiavo, kad 75 proc. komandos kainuotų apie 700 mln. JAV dolerių.

„Nereikia pirkti 100 proc., dalį reikia palikti vietiniams – profsąjungoms, savivaldybei. Pigiausias klubas – Naujojo Orleano „Pelicans“, 1 mlrd. dolerių, brangiausias – Niujorko „Knicks“, 3,8 mlrd. dolerių“, – kalbėjo G. Žiemelis.

Jis taip pat trumpai papasakojo apie galimą verslo planą.

„Statai didesnę areną kitame mieste, nusiperki dvi žvaigždes, pasiimi Šarūną Jasikevičių treneriu, kiti žaidėjai turi būti pigūs. Žvaigždės pritraukia žiūrovus, bilieto kainą padidini nuo 125 iki 200 dolerių.

Arenos dvigubas vietų skaičius leidžia daugiau surinkti iš bilietų, dar padarai naują tendenciją „kibernetinį sportą“, dar iš prekybos gali uždirbti – žmonės ateina apsipirkti, nebūtinai žiūri krepšinį.

Pusę NBA klubų pajamų sudaro bilietai iš arenos, trečdalį sudaro suvenyrų pardavimai – jiems parduoti reikia žvaigždžių.

Pavyzdžiui, futbolininkas Cristiano Ronaldo perėjo į „Juventus“ už 100 mln. eurų ir pirmą dieną pardavė maikučių už 70 mln. eurų. Per savaitę atsipirko. Viskas labai paprasta“, – sakė jis.

G. Žiemelis taip pat yra investicijų bendrovės „Vertas Management“ (buvusi „ŽIA Valda“) valdybos pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (362)