VMG savininko Sigito Paulausko teigimu, fondas į pastatų statybą investuos 26 mln. eurų, o VMG grupei priklausanti bendrovė „Klaipėdos mediena“ juos nuomosis.

„Pats projektas yra didelis, pirmojo jo etapo vertė siekia 140 mln. eurų, todėl siekdami taupyti lėšas ir nukreipti jas įrangos įsigijimui, fondas už 26 mln. eurų mums pastatys pastatus ir mes juos nuomosimės. Kažkada vėliau šiuos pastatus planuojame atpirkti“, – BNS sakė S. Paulauskas.

Pasak jo, dar 114 mln. eurų pirmojo etapo investicijų bus skirtos gamybos įrangai įsigyti, taip pat infrastruktūros modernizavimui. S. Paulausko teigimu, VMG į „Domestique Industrial Real Estate Fund“ neinvestavo.

Medžio drožlių gamyklą Akmenės rajone VMG pradėjo statyti 2017-ųjų rugpjūčio viduryje. Gamybą čia planuojama pradėti 2020 metų pradžioje ir įdarbinti apie 150 darbuotojų. Galutinai užbaigusi plėtrą, grupė čia iš viso ketina sukurti apie 1 tūkst. darbo vietų.

Antrojo etapo metu Akmenės rajone ketinama statytu baldų gamybos fabriką, investicijos į jį sieks apie 80 mln. eurų bei bus sukurta iki 1 tūkst. naujų darbo vietų. Anot S. Paulausko, taip pat planuojamas ir trečiasis projekto plėtros etapas, apie kurį daugiau informacijos bus paskelbta šių metų viduryje, o bendros trijų etapų investicijos sieks apie 250 mln. eurų.

Projekto įgyvendinimui VMG buvo įsteigusi bendrovę „Akmenės projektai“, kuri pernai gruodį, Registrų centro duomenimis, perleista fondui. „Domestique Asset Management“ steigėjas ir vadovas Mintautas Miškinis praėjusių metų pabaigoje taip pat buvo paskirtas „Akmenės projektų“ vadovu.

Lietuvos bankas „Domestique Industrial Real Estate Fund“ taisykles patvirtino praėjusių metų lapkričio pradžioje. Informuotiesiems investuotojams skirtas fondas yra priskiriamas nekilnojamojo turto kolektyvinio investavimo subjektų grupei.

Buvęs komercinio banko „Swedbank“ Stambių klientų departamento vadovas M. Miškinis investicijų bendrovę „Domestique Asset Management“ įsteigė pernai vasarą. Tuomet jis BNS sakė, kad bendrovė planuoja steigti fondus, investuosiančius į gamybos bei logistikos nekilnojamąjį turtą, taip pat įmonių akcijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)