Buvęs „Barclays“ generalinis direktorius Johnas Varley'jus ir trys jo kolegos yra kaltinami susitarimais su Kataro investuotojais dėl lėšų, leidusių bankui, kurio ištakos siekia 1690 metus, išgyventi prieš dešimtmetį užklupusią krizę.

Teismo procesas prasidės pirmadienį ir, planuojama, truks iki 4 mėnesių.

J. Varley'jui, Rogeriui Jenkinsui, buvusiam banko Artimųjų Rytų padalinio vadovui, Tomui Kalariui, buvusiam Šiaurės Amerikos padalinio vadovui, ir Richardui Boathui, buvusiam Europos padalinio vadovui, yra pareikšti kaltinimai sukčiavimo planavimu.

J. Varlyey'jus ir R. Jenkinsas taip pat yra įsipainioję į kitą bylą, kurioje jie yra kaltinami neteisėtai suteikę paramą - tokią praktiką naudojančios įmonės skolina lėšas savo akcijų įsigijimui finansuoti.

Keturių kaltinamųjų advokatai atsisakė komentuoti kaltinimus.

2008 m., griūvant finansų rinkoms, „Barclays“ užsitikrino apie 12 mlrd. svarų (13,34 mlrd. eurų) siekiančias lėšas iš Persų įlankos investuotojų. Tai leido bankui išvengti valstybinės pagalbos prašymų, kuriuos pateikti buvo priversti konkurentai „Royal Bank of Scotland“ ir „Lloyds“.

„Qatar Holding“, dalis Kataro investicijų institucijų įkurto turto fondo, ir „Challenger“, tuometinio Kataro premjero Sheikho Hamado bin Jassimo bin Jabro al-Thanio valdytas fondas, investavo po 6 mlrd. svarų į „Barclays“.

SFO, tiriantis aukšto rango pareigūnų finansinius nusikaltimus, kaltina buvusius „Barclays“ vadovus pasirašius neteisėtus kapitalo pritraukimo susitarimus su „Qatar Holding“ ir „Challenger“ 2008-ųjų birželį ir spalį atitinkamai.

Kataras, vienas pagrindinių investuotojų Didžiojoje Britanijoje, nėra kaltinamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)