„Huawei“, kurios telefonai konkuruoja su „Apple“ gaminamais „iPhone“, oficialioje tviterio paskyroje palinkėjo sekėjams laimingų 2019-ųjų, o pranešimas buvo pažymėtas „išsiųsta naudojantis „iPhone“. Pranešimas buvo greitai panaikintas, tačiau jo nuotraukos sparčiai pasklido socialiniuose tinkluose.

„Apple“ šnipas atskleidė savo tapatybę“, - juokavo vienas vartotojas Kinijoje itin populiariame „Weibo“ socialiniame tinkle.

„Reuters“ cituojamame dokumente, kuriame nurodyta sausio 3 d. data, personalo vadovas Chen Lifangas tikino, kad incidentas „padarė žalą „Huawei“ prekės ženklui“.

Klaida įvyko už socialinius tinklus atsakingiems darbuotojams susidūrus su virtualaus privataus tinklo (virtual private network, VPN) problemomis kompiuteryje. Dokumente teigiama, kad darbuotojai, norėdami spėti išsiųsti sveikinimą lygiai vidurnaktį, pasinaudojo asmeniniu „iPhone“ telefonu. „Twitter“, kaip ir keli kiti socialiniai tinklai, yra nepasiekiami Kinijoje. Norėdami pasiekti socialinius tinklus, vartotojai turi pasinaudoti VPN sąsaja.

„Huawei“ dokumente pažymima, kad klaida parodė darbuotojų neprofesionalumą ir žioplumą. Bendrovė abu darbuotojus pažemino pareigose ir sumažino atlyginimus 5 tūkst. juanių (638 eurais).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)