Vaikų registracija į plaukimo treniruotes iki gegužės 31 d. prasidėjo sausio 3 dieną 11 valandą. Viso buvo numatyta priimti 156 vaikus ir sudaryti tris amžiaus grupes – nuo 4 iki 6 m., nuo 7 iki 10 m. ir nuo 11 iki 14 m. Skelbiama, kad plaukti mokysis šešios grupės darbo dienomis ir septynios grupės savaitgaliais. Vienoje grupėje mokytis plaukti bus galima dvylikai vaikų. O mokymų kaina be nuolaidos siekia 52 Eur.

DELFI redakciją pasiekė pasipiktinusių tėvų skundai, kurie teigė, kad prie sistemos arba buvo neįmanoma prisijungti, arba prisijungus paaiškėjo, kad vietos jau užimtos.

„Sistema veikė ne iš karto. Rašė, kad „Service unavailable“. (...) Registracija į plaukimo pamokas vaikams buvo pradėta sausio 3dieną 11 valandą. Manau, kad yra nenormalu, kai registracija baigiasi 11 val. 11 minučių. Visos vietos buvo išgraibstytos, dalis vietų man renkantis jau buvo rezervuota. Taigi 156 vaikai, kaip skelbiama savivaldybės puslapyje, yra ne šiaip vaikai, o labai motyvuotų tėvų vaikai. Gaila vaikų ir jų tėvų, kurie neturėjo prieigos prie interneto dirbant darbininkiškus darbus, nes šiandien darbo diena. Nuoširdžiai gaila“, – rašė DELFI skaitytoja Viktorija (pavardė redakcijai žinoma).

Kiti teigia, kad neoficiali registracija „per pažįstamus“ prasidėjusi dar kovą.

„Kaip tikriausiai žinote šiandien 11 val. turėjo pradėti prekiauti plaukimo pamokų abonementais. Spėkite, ar taip buvo? Aš laukiau sistemoje numatytu laiku, pasirodė mygtukas registruotis, tačiau jį paspaudus nieko neužkraudavo. Perkraudavau puslapį, visaip bandžiau, kad veiktų. Žaidžiau valandą, bet niekaip nepavyko. Beje, dirbu IT sektoriuje, tai jei veiktų, tikrai rasčiau kaip. Žodžiu, apie 12 val. skambinu, klausiu, kada veiks sistema, o manęs nė neklausia kiek vaikui metų ar ko kito, tiesiog pasakė, kad vietų nėra.

Mano pažįstami dar kovo mėnesį per savus pažįstamus vaiką užrašė. Tai aš jau supratau, kad čia visi vaikai taip užrašyti buvo. Realiai jokios prekybos internetu ir nebuvo“, – rašė DELFI skaitytojas, prašęs likti neįvardytu.

Vietos užpildytos per penkias minutes

Fabijoniškių baseino operatoriaus VšĮ „Sveiko miesto“ direktorius Mantas Paulauskas DELFI komentuoja, kad registracija įvyko labai greitai – jau po penkių minučių nebeliko laisvų vietų. Kai kurios registracijos vyko vienu metu, tad net fiksuojamas 30 vaikų perteklius.

„Kadangi nenorėjome jokių gyvų eilių daryti, kai po kilometrą išsidriekia tėvai, dėl to buvo elektroninė registracija. Per penkias minutes užsirezervavo. Čia kaip į gerą koncertą, kai per valandą nebelieka nė vieno bilieto, tai čia žmonės visi laukė, puolė registruotis ir buvo labai didžiulė apkrova. Kam pasisekė, tam pasisekė. Ne per daugiausia vietų yra: 13 būrelių po 12 vaikų. Ir tai dar 30 vaikų gavosi per daug prisiregistravusių. Galvojame ką čia daryti. Kol kas dėliojame planus. Gal kai kur po du vaikus pridėsim, žiūrėsime pagal mažiaus grupes kaip kas susidėliojo, sustumdysim kaip nors, gal dar vieną papildomą taką paimsime. Dabar kaip tik mūsų projektų vadovas dėlioja ir skambinėja kiekvienam asmeniškai, kas registravosi. Žiūri net pagal apmokėjimo laikus, kieno greitesnis apmokėjimas“, – DELFI komentuoja M. Paulauskas.

Jis griežtai neigia, kad kas nors iš vaikų galėjo būti užrašyti dar kovą. Pasak jo, gali būti, kad kai kurie juos sumaišo su Vilniaus miesto sporto centru, kuriame ir galėjo užsirašyti pas atitinkamus trenerius.

„Tikrai nebuvo, kad per pažįstamus. Turime visą sistemą. O dėl kitų tai reikėtų, kad pasiaiškintų tiksliai su kuo kalbėjo, koks treneris. Nes mums būna skambina, kurie kalbėjosi su sporto centro treneriais, kurių Fabijoniškių baseine net nėra tokių trenerių.

Čia labai daug vilniečių sumaišo su sporto centru, kur užrašinėja. Sporto centro treneriai turi savo būrelius, mes su jais nieko bendro neturime“, – sako jis.

Anot M. Paulausko, vėliau bus peržiūrimos galimybės, ar įmanoma priimti daugiau vaikų.

„Norėjosi priimti dabar pagal realią galimybę, kiek turime laisvų takų, kiek valandų. Dar tik trys dienos kaip viskas veikia, yra reikalų“, – teigė jis.

DELFI primena, kad Fabijoniškių baseinas atidarytas gruodžio 31 dieną. 3,3 mln. eurų kainavusiame daugiafunkciniame baseine, įsikūrusiame S. Nėries gatvėje, įrengtas 25 metrų ilgio, 8 takų plaukimo baseinas, atskira pirčių zona su 2 pirtimis: sauna ir rusiška, dvi modernios sporto salės: 450 kv. m. treniruoklių salė ir 230 kv. m. grupinių treniruočių salė, 100 vietų žiūrovų tribūna, pažangios garso ir vaizdo sistemos. Taip pat šalia įrengta automobilių stovėjimo aikštelė su galimybe pasikrauti elektromobilius.

Daugiausia dėmesio sulaukė paskelbtos naujojo baseino kainos, kurios nemažos dalies komentatorių teigimu – per didelės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)