A. Molis atrankoje įveikė beveik 40 kitų kandidatų, pranešė „Klaipėdos nafta“.

„Energetikos sektorius Lietuvoje šiuo metu yra vienas dinamiškiausių – čia sėkmingai vykdomi strateginiai projektai, prisidedantys prie ilgalaikės šalies raidos. Klaipėdos SGD terminalas yra vienas tokių. Valstybei išreiškus siekį turėti ilgalaikį sprendimą dėl SGD tiekimo į Lietuvą, atsiranda galimybė geriau išnaudoti SGD terminalo potencialą ne tik Lietuvoje, bet ir regioniniu mastu“, – pranešime sakė A. Molis.

Bendrovės generalinis direktorius Mindaugas Jusius tikisi, kad A. Molio žinios ir kompetencija energetikos srityje, strateginis regioninio energetikos konteksto išmanymas bei platus institucinių kontaktų tinklas bus itin naudingi įgyvendinant Seimo sprendimą dėl SGD laivo-saugyklos išpirkimo bei įtvirtinant Lietuvos lyderystę regiono dujų rinkoje.

A. Molis yra prisidėjęs prie NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro steigimo ir veiklos, vadovavęs šios institucijos strateginės analizės ir tyrimų padaliniui, dirbęs Baltijos gynybos
koledže Tartu.

„Klaipėdos naftoje“ su SGD susijusią veiklą vykdo dvi tarnybos – Klaipėdos SGD tarnyba yra atsakinga už SGD terminalo naudojimą, jo kaštų mažinimą, laivo-saugyklos įsigijimąiki 2024 metų pabaigos, taip pat rūpinsis SGD terminalo potencialo išnaudojimu regione ir SGD eksportu, bunkeriavimo ir kitais susijusiais klausimais.

Tarptautiniais SGD projektais ir strateginiu bendrovės siekiu įsitvirtinti pasaulinėje SGD rinkoje rūpinasi gruodį įsteigta SGD verslo vystymo tarnyba, kuriai vadovauja Tadas Matulionis.

Seimas pernai gruodį leido iki 2024 metų pabaigos išpirkti šiuo metu nuomojamą Klaipėdos SGD terminalo laivą-saugyklą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)