Tokią galimybę atveria sausio 1 dieną įsigaliojęs įstatymas.

Naujos tvarkos šalininkai sako, kad naujos prekybos vietos bus patogios žmonėms ir padidins konkurenciją.

Vaistinių atstovai perspėja, kad be konsultacijos perkami vaistai gali sukelti šalutinių reiškinių.

„Manau, kad per pirmą ketvirtį paaiškės. Iki balandžio mėnesio turėtų aiškėti įmonės, kurios bandys vykdyti prekybą vaistais, o kurios to nedarys“, – BNS sakė prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

„Tikrai nesuspės degalinės susiruošti, tačiau vėliau, manau, kad prekiaus. Negaliu pasakyti, kada tiksliai, bet mes gal greičiau tą išsispręsime – kažkur sausį, vasarį“, – BNS sakė naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentė Daiva Jokšienė.

Vaistinių asociacijos vadovė Dangutė Mikutienė sakė, kad užsienio patirtis rodo ir tokio sprendimo riziką.

„Turime žinių, kad vienoje Skandinavijos šalyje norima paracetamolį atšaukti iš tokių prekybos vietų, nes buvo įvairių nepageidaujamų reiškinių. Svarbu žinoti žmonėms, ar vaistas, kurį jie perka, derės su kitais vaistais, o parduotuvėse ar degalinėse niekas jų negalės pakonsultuoti“, – BNS sakė ji.

Parduotuvėse ir degalinėse bus galima prekiauti maždaug 50 rūšių nereceptinių vaistų. Draudžiama prekiauti vaistais, kurie turi daugiau nei vieną veikliąją medžiagą arba jų sudėtyje yra etanolio, taip pat draudžiama vaistus parduoti jaunesniems nei 16 metų asmenims.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)