Vos įsijungus minėtą svetainę į akis krenta abejotini teiginiai apie „legalų ir saugų metodą kaip užsidirbti nuo 100 iki 300 eurų per dieną“.

Teigiama, kad ten aprašomas metodas leidžia padidinti savo pajamas, o iš tikrųjų siūloma užsiregistruoti kazino.

Kaip žinia, azartiniai lošimai yra labai rizikinga veikla, galinti sukelti priklausomybę, o tuo užsiimantys asmenys neretai netenka visų savo santaupų.

Tik pačioje tinklapio apačioje ir mažomis raidelėmis parašyta: „Žmogus, naudodamas šios svetainės informaciją, pats atsako už savo veiksmus“.

Reklamuojasi socialiniuose tinkluose

Lošti skatinantis puslapis daug dėmesio skiria reklamai „Facebook“, „Youtube“ ir „Instagram“, kur skelbia prabangių automobilių, grynųjų pinigų ir moterų nuotraukas.

Neseniai vienoje reklamoje pasirodė ir padirbta P. Aršausko nuotrauka. Vyras stovi prie automobilio, o rankose esą laiko užrašą „Darbo kodas“.

P. Aršauskas DELFI sakė, kad su tuo nėra niekaip susijęs.

„Parašiau „fake“ (angl. netikra – DELFI ir jie mane užblokavo. Būtų gerai, kad jūs tiesiog parašytumėte straipsnį, kad aš su tuo nesusijęs“, – sakė jis.

Užblokuoti negali

Kaip informavo Lošimų priežiūros tarnybos atstovė ryšiams su visuomene Skirmantė Paukštienė, patikrinus informaciją interneto svetainėje darbokodas.com, nustatyta, kad minėtoje svetainėje pateikiama patariamojo ir rekomendacinio pobūdžio informacija susijusi su dalyvavimu azartiniuose lošimuose.

„Minėtoje svetainėje nėra vykdoma nelegali lošimų veikla ir užsiregistruoti ar dalyvauti azartiniuose lošimuose galimybės nėra.

Atsižvelgiant į tai, šios svetainės domeno vardo įtraukti į nelegalios lošimų veiklos vykdytojų sąrašą galimybės nėra. Lošimų priežiūros tarnyba įvertins interneto svetainių, kurių nuorodos pateikiamos interneto svetainėje darbokodas.com, turinį“, – teigė ji.

S. Paukštienė pridūrė, kad kovos su nelegalios lošimų veiklos vykdytojais priemonės pradėtos taikyti nuo 2016 metų sausio 1 dienos įsigaliojus Azartinių lošimų įstatymo pakeitimams.

Visa informacija apie nelegalios lošimų veiklos vykdytojus (pavadinimas, interneto domeno vardas, identifikuojantis interneto svetainę, kontaktiniai duomenys, teismo, kuris išdavė leidimą duoti privalomą nurodymą tinklo paslaugų teikėjui, pavadinimas, nutarties priėmimo data, numeris) reguliariai atnaujinama ir skelbiama Lošimų priežiūros tarnybos interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)