„Šių metų pabaiga atspindi kelerių metų mūsų pastangas ir įdirbį aktyviai plėtojant Lietuvos FinTech ekosistemą, kuri žengia į kokybiškai naują etapą. Šalies reguliacinės aplinkos privalumus vertina ne tik startuoliai, bet ir pasaulinio lygio finansų inovacijos įmonės“, – sako Marius Jurgilas, Lietuvos banko valdybos narys.

Google Payment Lithuania UAB yra viena iš Alphabet Inc. (Google patronuojančioji bendrovė) grupei priklausančių įmonių. Numatoma, kad bendrovė, turėdama elektroninių pinigų įstaigos licenciją, galės leisti elektroninius pinigus ir teikti mokėjimo paslaugas, užtikrinančias sklandų elektroninių parduotuvių darbą Europoje, kartu kurdama ir kitus Lietuvos bei kitų Europos ekonominės erdvės vartotojams skirtus produktus.

Šiuo metu Lietuvoje licencijuota daugiau nei 100 FinTech įmonių. Populiariausia FinTech įmonių veikla – mokėjimai, elektroninių pinigų leidyba ir skolinimosi platformos.

Siekis kurti ir palaikyti palankią aplinką, skatinančią konkurenciją ir pažangias inovacijas finansų srityje, yra viena iš Lietuvos banko 2017–2020 m. strateginių krypčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)