FCA paskelbė galutinę tyrimo ataskaitą, kurioje institucija nagrinėjo bankų verslo modelius. FCA teigimu, modernios mokėjimų paslaugos gali pritraukti tokius prekybininkus kaip „Amazon“ į bankininkystės sektorių.

„Atsižvelgiant į realius iššūkius, su kuriais susidurs finansų rinka, tikėtina, kad didžiųjų technologijų įmonių atėjimas į bankininkystę sukels daugybę problemų tradiciniams bankams“, - sakė FCA vykdomasis direktorius Christopheris Woolardas.

„Manome, kad daugelis technologijų įmonių nebus linkusios įrašyti kapitalą į savo balanso duomenis, jos nenorės tapti tikru banku, tačiau jos lengvai gali siūlyti paslaugas, kaip paprastos paskolos, kurios sudarys tiesioginę konkurenciją bankams“, - tikino jis.

Didžioji Britanija ilgą laiką siekė padidinti konkurenciją bankininkystės sektoriuje, kurį šiuo metu dominuoja vadinamasis didysis ketvertukas (Big Four) - HSBC, „Lloyds“, RBS ir „Barclays“. Daugelis naujų bankų bandė mesti iššūkį šiems galiūnams, tačiau kol kas jiems nepavyko užsiimti didelės rinkos dalies.

Ch. Woolardo teigimu, jei didelės technologijų įmonės ateitų į bankininkystę, tradiciniai bankai gali tapti įrankiu, remiančiu „Amazon“ ar „Google“ „priešakines linijas“. Toks technologijų įmonių įsiveržimas priverstų bankus permąstyti veiklos modelį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)