Keturiose Vilniaus miesto vietose veikiančiuose terminaluose prekes bus galima atsiimti nemokamai ir tą pačią užsakymo dieną patogiu metu. Bendrovės ateities planuose – terminalus išplėsti ne tik į dešimt didžiausių šalies miestų, bet ir kitas Baltijos valstybes.

Pirmieji keturi terminalai įrengti PC „Rimi“ Fabijoniškėse, Šiaurės miestelyje, Pilaitėje ir Justiniškėse. Naujieji „Pigu“ terminalai naudojami iki 30 kg sveriančių prekių pristatymui, juose veikia temperatūros režimo palaikymas.

Pasak D. Liulio, specializuoti „Pigu“ terminalai yra nuosekli internetinės parduotuvės plėtros dalis. Vadovaujantis el. prekybos lyderių patirtimi, iki 2020 metų „Click&Collect” paklausa vien Jungtinėje Karalystėje augs iki 80 procentų.

Terminalus sukūrė lietuviai: „Bendradarbiavome su lietuvių įmone „Smart case LT“, kurie, patobulinę anksčiau kurtas išmanias daiktų laikymo dėžes, pasiūlė geriausią variantą, tiksliai atitinkantį vartotojų patogumo, saugumo ir efektyvumo reikalavimus“, – pasakoja D. Liulys.

Į terminalus, planuojama, pirmiausia keliaus populiariausios kalėdinės dovanos – kvepalai, kosmetika, smulkios elektronikos prekės, žaislai. Užsakius „Pigu.lt“ sandėlyje esančias prekes darbo dienomis iki 8 val. ryto, jas bus galima atsiimti dar iki vidurdienio, o pateikus užsakymą iki 14 val., prekes galima atsiimti tos pačios dienos vakarą.

Internetines parduotuves „Pigu.lt“ Lietuvoje, „220.lv“ Latvijoje ir „kaup24.ee“ Estijoje valdanti bendrovė ateityje planuoja prekių terminalus išplėsti į didžiausius Lietuvos miestus, šį prekių atsiėmimo būdą taip pat pristatyti Estijos ir Latvijos pirkėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)