Italijos premjeras Giuseppe Conte trečiadienį susitiko su Europos Komisijos (EK) pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu ir pasiūlė sumažinti Italijos kitų metų biudžeto deficitą iki 2,04 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

„Keli sutaupyti milijardai, palyginti su anksčiau skelbtais planais, padės vyriausybei tesėti pažadus, tuo pačiu išvengiant baudžiamosios ES institucijų procedūros“, - D. Gallis sakė televizijai „La7“.

Po trečiadienio susitikimo G. Conte neatskleidė, kaip tiksliai bus sumažintas biudžeto deficitas. Tuo tarpu D. Gallis pažymėjo, kad reformos gali būti įgyvendintos šiek tiek vėliau, taip sutaupant lėšų: „Ankstesnis, 2,4 proc. BVP lygus deficitas, buvo apskaičiuotas atsižvelgiant į nuo sausio 1 d. įsigaliosiantį mokesčių mažinimą ir pensinio amžiaus ankstinimą. Tačiau abiem reformoms įgyvendinti reikia daugiau laiko.„

Valdančiosios koalicijos partijų „Lyga“ (Lega) ir „5 žvaigždučių judėjimas“ vadovai Matteo Salvinis ir Luigis Di Maio ne kartą patikino nelaužysiantys rinkimų pažadų sumažinti mokesčius gyventojams ir paankstinti pensinį amžių.

Tačiau abu partijų lyderiai ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame išreiškia „visišką pasitikėjimą“ premjero G. Conte biudžeto deficito planams ir patikina, kad pagrindinės reformos bus įgyvendinamos.

„Esame sveiko proto žmonės, todėl laikomės savo pažadų ir neatšaukiame pensijų ir socialinės apsaugos reformų“, - teigiama M. Salvinio ir L. Di Maio pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)