Šiais metais konkurse aktyviai dalyvavo ir statybos pramonės įmonės bei mašinų, įrengimų ir elektronikos pramonės įmonės.

Įvairias pramonės ir verslo šakas atstovaujanti, dviejų lygių ekspertų komisija, apibendrinusi ekspertų išvadas, nusprendė skirti 62 medalius, iš kurių 51 aukso ir 11 sidabro.

Pasak medalius įmonių vadovams įteikusio ūkio ministro Virginijaus Sinkevičiaus, šalyje esant stipriai pramonei, valstybė yra daug atsparesnė krizėms ir ekonominiams ciklams. Ministras pasidžiaugė, kad Lietuviškų produktų kokybė yra puikus mūsų šalies ambasadorius už Lietuvos ribų.

„Kaskart važiuodamas, pavyzdžiui, į Vokietiją, Izraelį ar Kiniją su dideliu džiaugsmu ir pasididžiavimu pristatau mūsų pramonės pasiekimus. Praėję metai buvo geri, pramonėje fiksuotas vienas didžiausių augimų visoje Europos Sąjungoje. Augti yra kur, o valstybė turi sudaryti sąlygas, kad tas augimas nebūtų varžomas”, - teigė ūkio ministras.

LPK prezidentas Robertas Dargis sakė, kad „Lietuvos metų gaminio” apdovanojimų įteikimu pagerbiami, patys gabiausi, išradingiausi ir kūrybingiausi žmonės, kurie kuria ir pristato naujus, išskirtinius produktus, tokiu savo darbu stiprindami mūsų ekonomiką kuria visų mūsų gerovę.

„Daugelis apdovanotųjų šiandien daug dėmesio skiria inovatyvumui. Dėmesys skaitmenizavimui ir atsinaujinimui yra labai svarbus, nes kitaip mes nebūsime nei konkurencingi, nei turėsime galimybės plėsti savo rinkų. Kartu su Ūkio ministerija sukurta platforma pramonė 4.0 jau veikia ir įmonės turi nepraleisti galimybių ja pasinaudoti“, - sakė R. Dargis.

Konkurso „Lietuvos metų gaminys“ pagrindinis tikslas - didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produkciją, prekes ir paslaugas vietiniam ar tarptautiniam vartotojui, skatinant rinktis kokybišką lietuvišką produktą, taip vystant Lietuvos verslo plėtrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)