Pasak „Wall Street Journal“, Pekinas siekia pakeisti savo „Made in China 2025“ politiką švelnesne, kuri palengvintų prieigą užsienio įmonėms prie didžiulės šalies rinkos.

Investuotojų nuotaikas taip pat pagerino D. Trumpo komentarai, esą derybos su Pekinu vyksta telefonu ir jo patvirtinimas, kad JAV nedidins muitų prekių iš Kinijos importui, jei pavyks susitarti dėl prekybos sutarties.

Interviu „Reuters“ D. Trumpas tikino galintis įsikišti į Teisingumo departamento tyrimą dėl „Huawei“ finansų direktorės Meng Wanzhou, jei tai padės užtikrinti, kad prekybos susitarimas bus pasirašytas.

Trečiadienio akcijų indeksų augimas pasirodė praėjus dienai po to, kai Volstrito akcijos nedaug smuktelėjo antradienį po D. Trumpo grasinimų paralyžiuoti vyriausybės veiklą.

„Galime pastebėti šiek tiek optimizmo dėl pranešimų apie prekybos derybas, tačiau reikia laiko, norint pamatyti aiškesnes tendencijas. Neseniai matėme, kad akcijų indeksai yra itin nepastovūs, tą patį galime pamatyti ir šią savaitę. Tai yra ženklas, kad rinkos bando rasti balansą“, - tikino investicinio banko „Raymond James“ vyriausiasis ekonomistas Scottas Brownas.

Ypač smarkiai šoktelėjo „Caterpillar Inc“ ir „Boeing Co“ akcijų kainos, augusios atitinkamai 2,49 ir 1,48 proc. Tuo tarpu puslaidininkių įmonių indeksas „Philadelphia SE“ didėjo 1,44 proc.

10.55 val. Niujorko laiku (17.55 val. Lietuvos laiku), „Dow Jones Industrial Average“ indeksas augo 1,33 proc., iki 24694,49 punkto. Tuo tarpu platusis „S&P 500“ ūgtelėjo 1,15 proc., iki 2667,07 punkto, o technologinis „Nasdaq Composite Index“ - net 1,91 proc., iki 7165,89 punkto.

Per septynias gruodžio sesijas trys pagrindiniai Volstrito indeksai sumažėjo beveik 4 proc., investuotojams nerimaujant dėl pasaulio ekonomikos augimo, JAV ir Kinijos santykių, kilsiančių bazinių JAV palūkanų normų ir „Brexito“ sumaišties.