DELFI kalbinti greitojo maisto japonų restoranų savininkai teigė, kad pastaraisiais metais sušiai Lietuvoje išpopuliarėjo taip, kad kai kuriems išankstinių užsakymų nepateikusiems klientams niekuo negali padėti.

Vilniuje, Kaune ir Jonavoje veikiančių „Sushi way“ vadovas Adomas Vencevičius teigė, kad šventiniu laikotarpiu sušių pardavimai išauga kelis kartus.

„Dažnai klientai nepateikę išankstinių užsakymų taip ir lieka be jų. Šventiniu laikotarpiu dirbame visu pajėgumu ir praktiškai jau antrus metus samdome papildomų darbuotojų.

Išankstinius užsakymus pradedame priiminėti nuo gruodžio pradžios ir tai tęsiasi maždaug iki gruodžio 20 dienos. Paskui fiziškai nebeįmanoma pagaminti tiek užsakymų, kiek kartais turime“, – pasakojo jis.

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje restoranus turinčio „Sushi Express“ tinklo vadovas Valdas Meržvinskas taip pat teigė, jog Kūčių dieną jų pardavimai išauga kelis kartus.

„Tuo metu dirba daugiau žmonių, kad patenkintų tą išaugusį poreikį. Būtų gerai, jei žmonės užsisakytų iš anksto. Kai kurie jau yra susidūrę su ta problema, tai užsisako bent jau dieną prieš“, – sakė jis.

Perka rinkinius

V. Meržvinskas dėstė, kad sušiai populiariausi tarp žmonių, kurie daug dirba, turi mažiau laiko.

„Dažniausiai perka rinkinius, kad būtų didesniam žmonių kiekius“, – pasakojo jis.

A. Vencevičius taip pat teigė, kad rinkiniai tarp klientų populiariausi. „Žmonės dažnai renkasi rinkinius, kuriuose yra nuo 48 iki 88 gabaliukų“, – sakė jis.

„Populiariausi sušiai – „Filadelfija“ ir „Kalifornija“. Tai sušiai, kurių sudėtyje yra jūros gėrybės: lašiša, ikrai, daržovės“, – dėstė „Sushi way“ vadovas.

Tinka ir Naujiesiems

A. Vencevičius paaiškino, kad sušių rinkiniai paįvairina šventinį stalą – vis dažniau ant Kūčių stalo galima pamatyti japonų ar kinų virtuvę.

„Pardavimai per Kūčias išauga 4–6 kartus. Beje, Naujiesiems metams užsakymų kiekis būna dar didesnis. Šios šventės fone sušių rinkinys labai dera.

Dar pastebime, kas vis daugiau juridinių asmenų, t.y. įmonių savo šventiniams vakarėliams užsisako sušių rinkinių.

Visiems daug atrakcijos sukelia sušių valgymas bambukinėmis lazdelėmis, tai – kažkas naujesnio nei įprasti stalo įrankiai“, – pasakojo jis.

Pašnekovo teigimu, šiandien daug žmonių yra susirūpinę savo mityba, nori nekaloringo maisto, be konservantų, kad patiekalai suteiktų daugiau pasitenkinimo ir malonumo, o ne tik leistų prisivalgyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)