Žurnalo skaičiavimais, N.Numavičius turtu gerokai lenkia visus kitus, esančius sąraše. Jo turtas yra 1,6 karto didesnis nei į antrąją vietą pakilusio „Girteka Logistics“ valdybos pirmininko ir pagrindinio akcininko Mindaugo Railos turtas, vertinamas 750 mln. eurų.

Į trečiąją vietą nukrito „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus, jo turtas vertinamas 690 mln. eurų. Ketvirtas yra buvęs VP grupės akcininkas Žilvinas Marcinkevičius, kurio turtas vertinamas 400 mln. eurų, į penktoje vietoje yra „Achemos grupės“ valdybos pirmininkė Lyda Lubienė - jos turtas vertinamas 320 mln. eurų.

Šeštas pagal turtingumą yra „Kesko Senukų“ įkūrėjas Augustinas Rakauskas (240 mln. eurų), septintas – degalinių tinklą valdančios „Vaizgos“ akcininkas Ivanas Paleičikas (230 mln. eurų), aštuntas – VP grupės ir Baltarusijos prekybos tinklo „Mart Inn“ akcininkas Mindaugas Marcinkevičius (220 mln. eurų), devintas – „Vakarų medienos grupės“ savininkas Sigitas Paulauskas (220 mln. eurų), dešimtas – Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis (180 mln. eurų).

Palyginti su praėjusių metų sąrašu, bendras 500 turtingiausių žmonių turtas padidėjo 1,8 mlrd. eurų ir siekia 17,59 mlrd. eurų. Turtingiausių asmenų sąraše yra 419 vyrų ir 81 moteris.

Žurnalas „Top“ asmenų turtą apskaičiuoja įvertindamas jų valdomų įmonių vertę, taip pat naudojasi visa viešai prieinama informacija apie asmenų valdomą asmeninį turtą, gautas ir deklaruotas pajamas, kitų žiniasklaidos priemonių paskelbtais faktais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)