Rinkose atsirado šiek tiek optimizmo, kai buvo pranešta, kad Federalinis atsargų bankas (FED) kitąmet gali sulėtinti palūkanų normų didinimo tempą.

Euforija dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Kinijos vadovo Xi Jinpingo tarifų paliaubų, pasiektų per G20 susitikimą, greitai išsisklaidė. Per 90 dienų bus bandoma išspręsti prekybos krizę.

Be to, Kanadoje JAV prašymu buvo areštuota Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ finansų vadovė dėl kaltinimų nesilaikant sankcijų Iranui.

Meng Wanzhou sulaikymas pakurstė nerimą dėl jau ir taip įtemptų Vašingtono ir Pekino santykių bei prekybos derybų ateities.

Kinija ketvirtadienį bandė sumažinti įtampą, pažymėdama, kad „nedelsdama“ įgyvendins prekybos karo paliaubose numatytas priemones.

Tokijo akcijų indeksas prekybą baigė 0,8 proc. augimu. Honkongo akcijų indeksas padidėjo 0,1 proc. Šanchajaus akcijų indeksas nepasikeitė.

Sidnėjaus akcijų indeksas stiebėsi 0,4 proc. Singapūro ir Seulo akcijų indeksai padidėjo po 0,3 proc. Velingtono, Džakartos ir Taipėjaus akcijų indeksai taip pat išaugo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją