„Opozicija pasiūlo dėl biudžeto dar palaukti, pasiderėti savaitę, ir yra baisiausiai užsipulta, kad ji griauna valstybę. Kaip galima be biudžeto? Aš manau, kad galima, yra buvę mano atmintyje tų tokių situacijų, kai tekdavo gyventi pagal pernykšti biudžetą kurį laiką, kol valdžios tarpusavyje susitars“, - „Žinių radijui“ penktadienį sakė Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas, buvęs faktinis valstybės vadovas prof. V. Landsbergis.

„Iš opozicijos pusės yra labai konkretūs skaičiavimai, kad viešojo sektoriaus didelės sritys netenka biudžetinio finansavimo, todėl, kad padaryta visokių lengvatų ir taip toliau. (...) tai atrodo visada simpatiška, bet kai pritrūksta pinigų viešajam sektoriui, tai to sektoriaus žmonės nėra laimingi“, - kalbėjo profesorius.

Komentuodamas kilusias diskusijas dėl opozicijos siūlymo atidėti kitų metų biudžeto priėmimą, kol nepasibaigs derybos su streikuojančiomis profsąjungomis, V. Landsbergis pabrėžė, kad visos politinės partijos turi susėsti ir, atsisakius asmeninių ambicijų, surasti valstybei naudingą kelią. Dabar, pabrėžė V. Landsbergis, partijų ginčai dėl to, kaip reaguoti į streikuojančių pedagogų reikalavimus, veikiau primena vaikų darželį.

„Būtų labai gerai, jeigu sugebėtų valdžių atstovai susėsti ir ramiai be pykčio aptarinėti tuos dalykus. Galbūt galimas kompromisas, vieni kalba apie 300 milijonų, kiti - apie 150 milijonų ir kaltina vieni kitus, kad klastoja, neteisingai kažką daro, gąsdina. Tai visa ta kova vyksta per viešuosius ryšius, per spaudą, tai yra vaikų darželis. Žmonės turėtų susėsti ir kalbėtis apie reikalą, nebūtinai (tik tada. - ELTA), kai į jų veidus atstatytos kameros“, - kalbėjo V. Landsbergis.

Ketvirtadienį premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad mokytojų streikų ir visuomenėje kylančių įtampų pagrindinis tikslas siejasi su konservatorių bandymu bet kokia kaina sužlugdyti kitų metų valstybės biudžetą,

„Norima padaryti krizę ir krachą šalyje (...), kad visiems šalies gyventojams (...) dirbantiesiems, pensininkams, vaikus auginančioms šeimos - visiems būtų blogiau. Toks yra pagrindinis tikslas“, - sakė S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)