Seimas ketvirtadienį atmetė konservatorių rezoliuciją dėl 2019 metų valstybės ir savivaldybių biudžetų projekto ir kritinės padėties Lietuvos viešajame sektoriuje. Už ją balsavo 20 Seimo narių, prieš – 78.

„Valstietis“ Vytautas Bakas prognozavo, kad sustabdžius biudžeto priėmimą, į gatves „išeitų ne tūkstančiai, o dešimtys tūkstančių“.

„Kokia yra sveikata tų žmonių, kurie rašo tokias rezoliucijas? Ar turite smegenų teikti tokią rezoliuciją?“ – pareiškė V. Bakas.

Rezoliucijos projektas numatė 2018 metų vasarą patvirtintos mokesčių reformos moratoriumą, kuris leistų 2019 metų valstybės ir savivaldybių biudžetuose numatyti 300 mln. eurų tam, kad būtų didinami viešojo sektoriaus atlyginimai.

Siūlyta stabdyti kitų metų biudžeto svarstymą ir Seimui pateikti informaciją, kokios viešosios savivaldybių paslaugos labiausiai nukentės, jeigu 2019 metais savivaldybės turės įgyvendinti Vyriausybės siūlomus sumažintus savivaldybių biudžetus.

„Savaitės užtektų deryboms (...) Nieko neatsitiktų, jeigu mes čia ir šventinėmis dienomis dirbtume“, – tvirtino Gabrielius Landsbergis.

Vyriausybei be kita ko buvo siūloma nedelsiant pateikti Seimui informaciją apie svarbiausių viešojo sektoriaus sričių (švietimo, kultūros, sveikatos apsaugos, socialinių paslaugų, valstybės tarnybos, teisėsaugos) darbuotojų ilgalaikę ligšiolinę atlyginimų kaitą, o taip pat apie svarbiausių viešojo sektoriaus sričių darbuotojų atlyginimų augimo perspektyvas 2019, 2020 ir 2021 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)