Seimas taip pat nusprendė tik po pietų, o ne ryte svarstyti konservatorių teikiamą rezoliuciją dėl 2019 metų valstybės ir savivaldybių biudžetų svarstymo sustabdymo ir kritinės padėties Lietuvos viešajame sektoriuje.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis parlamentarams pacitavo Seimo Statuto nuostatą, kad „ne vėliau kaip per 15 dienų nuo valstybės biudžeto projekto pirmojo svarstymo skiriamas antrasis svarstymas“.

„Rytoj bus 15 dienų, tai mes privalome šiandien jį svarstyti antrą kartą, todėl nenorėčiau teikti balsavimui“, – pareiškė Seimo vadovas.

Išbraukti biudžeto antrą svarstymą iš darbotvarkės pasiūlė konservatoriai.

„Tikimės, kad premjeras ryšis konkrečiai derėtis su streikuojančiais mokytojų profsąjungomis ir su kitomis tą veiksmą palaikančiomis profsąjungomis. Derybų objektas yra tiesiogiai susijęs su kitų metų biudžetu. Nėra prasmės šiandien svarstyto projektą, kuris visiškai neatsižvelgia į streikuojančiųjų reikalavimas“, – teigė Jurgis Razma

J. Razma siūlė nesudaryti streikuojantiems mokytojams įspūdžio, kad Seimas ignoruoja jų reikalavimus.

„Jeigu nukeltume tą svarstymą, Vyriausybė po derybų turėtų galimybę pateikti patikslintą biudžeto variantą“, – tvirtino J. Razma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)