„HCL Technologies“ (HCL) visame pasaulyje tapo „Barclays“ IT infrastruktūros paslaugų partnere.

Be to, abi kompanijos įsipareigojo bendradarbiauti pasauliniu mastu, išskirtinį dėmesį skiriant skaitmeninių darbo vietų sprendimams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„HCL, pasitelkdama reikšmingas investicijas į dirbtinį intelektą ir automatizavimą, įskaitant pažangią automatizacijos sistemą „DryICE™“, planuoja pakeisti vartotojų patirtį daugiau nei 80-čiai tūkstančių „Barclays“ darbuotojų 26 šalyse. HCL taip pat teiks „Barclays“ mainframe technologijų paslaugas“, – teigiama pranešime.

Panaikins pusę darbo vietų

Remdamasis šio susitarimo dalimi, „Barclays“ operacijų centras Lietuvoje (BGOL) stabdo veiklą ir ketina perkelti apie 460 darbo vietų į HCL. Likusios darbo vietos bus naikinamos, pasiūlant išeitines kompensacijas.

„Sodros“ duomenimis, lapkričio 30 dieną „Barclays“ turėjo 810 darbuotojų, spalį jiems mokėtas vidutinis atlyginimas iki mokesčių – 4055,30 euro per mėnesį.

„Sutartis tarp HCL ir „Barclays“ dar nėra galutinai užbaigta, kadangi laukiama priežiūros institucijų pranešimo, tačiau bendrovės tikisi užbaigti sandorį per pirmą 2019 m. ketvirtį“, – rašoma pranešime.

Barclays technologijų centras

Įžvelgia Lietuvos potencialą

Pasak „HCL Technologies“ finansinių technologijų paslaugų centrų vadovo Rahul Singh, partnerystė su „Barclays“ yra svarbus HCL teikiamų skaitmeninių darbo vietų kūrimo ir automatizavimo paslaugų įvertinimas.

„Europoje jau esame įdarbinę daugiau nei 10 tūkst. žmonių, čia aptarnaujame virš 200 klientų. Minėto susitarimo pagrindu, pradėsime teikti paslaugas ir „Barclays“, ir kitiems stambiems klientams Lietuvoje.

Daug gerai žinomų bendrovių jau yra įsteigusios savo centrus Lietuvoje, tad įžvelgiame šalies potencialą ir dėl patrauklaus investicinio klimato bei talentingų specialistų. Pasitelkdami šiuos privalumus ir savo unikalią „Mode 1-2-3“ strategiją, sieksime padėti klientams pritaikyti jų verslus skaitmeninei erai“, – teigė R. Singh.

Anot „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vadovo Mariano Andrade Gonzalez, „Barclays“ buvo pirmoji užsienio bendrovė, įsteigusi savo paslaugų centrą Lietuvoje. Tai, jo teigimu, paskatino ir kitų stambių užsienio įmonių kūrimąsi šalyje.

„Didžiuojamės stipriai prisidėję prie IT ir paslaugų centrų sektoriaus augimo, įskaitant ir sudėtingesnių operacijų valdymo perkėlimą į Lietuvą. Visgi, remdamiesi „Barclays“ ilgalaike pasauline strategija, ir siekdami aukščiausios verslo bei paslaugų kokybės, nuolat peržiūrime savo veiklą.

Kaip vienas iš šios strategijos įgyvendinimo žingsnių buvo priimtas sprendimas optimizuoti centro operacijas Lietuvoje, perkeliant dalį darbo vietų į bendrovę „HCL Technologies“, su kuria jau keletą metų glaudžiai bendradarbiaujame“, – pranešime cituojamas M. Andrade Gonzalez.

Jo teigimu, sprendimą pasirinkti „HCL Technologies“ nulėmė pasitikėjimas šia bendrove dėl ankstesnės partnerystės, panašios abiejų kompanijų vertybės, darbo kultūra ir principai.

M. Andrade Gonzalez priduria, kad nors minėtas susitarimas padeda pagrindą „Barclays“ planuojamų pokyčių Lietuvoje įgyvendinimui per 2019 metus, bendrovė šalyje palieka ryškų pėdsaką.

„Esame dėkingi Lietuvai už svetingumą, talentingus specialistus bei puikiai išvystytą infrastruktūrą. Tikime, kad kartu nuveikėme labai daug tiek verslo vystymo, tiek šalies garsinimo prasme. Užtikrinu, kad visada buvome ir būsime Lietuvos ambasadoriai pasaulyje bei rekomenduosime šalį savo partneriams ir užsienio investuotojams“, – teigė M. Andrade Gonzalez.

Pusės metų derybos

„Investuok Lietuvoje“ direktorius Mantas Katinas antradienį ryte DELFI sakė, kad šiandien paskelbta žinia yra pusę metų trukusio proceso rezultatas.

„Kartu su kompanija ir politiniais lyderiais dalyvavome derybose, žiūrėdami, kokiu būdu galime padėti kompanijai ir Lietuvai maksimaliai naudingai atlikti tą pokytį. Procesas vyko daugiau nei pusę metų.

Pati kompanija paskelbė, kad ji tarptautiniu lygiu keičia savo strategiją, savo veiklą telkia kituose kontinentuose. Tai matymų Lietuvos padaliniui buvo labai skirtingų. Mūsų vertinimu, tai, kad „Barclays“ parduoda savo verslą kitai kompanijai ir ta nauja kompanija vystys verslą Lietuvoje, yra geriausia iš to, kas galėjo būti“, – sakė jis.

M. Katinas pabrėžė, kad pardavimas yra būdas išlaikyti kompetenciją Lietuvoje ir toliau ją auginti.

Mantas Katinas

Banko pritraukimui į Lietuvą buvo skirta valstybės dotacija

DELFI primena, kad siūlymai ir pastangos dėl „Barclays“ operacijų centro atvedimo į Lietuvą kilo ekonominės krizės metais. Tuo metu Ministro Pirmininko pareigas ėjęs Andrius Kubilius ir Ūkio ministras Dainius Kreivys banko atėjimui į Lietuvą skyrė milžinišką dotaciją. 2009 metais „Barclays“ padalinys buvo įsteigtas Vilniuje.

„Barclays“ atėjimas Lietuvai kainavo iki 14 mln. litų, tačiau, jeigu pasižiūrėsite, kiek bankas sumokėjo per tuos 10 metų į valstybės biudžetą, tai didelė suma, per metus gal apie 90 mln. litų „Barclays“ sumokėdavo į biudžetą. Taigi ta dotacija atsipirko jau per 3–4 mėnesius“, – DELFI anksčiau yra sakęs D. Kreivys.

Kad sprendimas buvo teisingas neabejojo ir A. Kubilius.

„Barclays“ buvo pirmoji kregždė arba pirmoji sniego gniūžtė, ir mes labai džiaugėmės jo atėjimu, po jo buvo visa eilė kitų panašių centrų kūrimasis, „Danske“ vietoje 500 darbo vietų jau turi dabar kelis tūkstančius, „Barclays“ taip pat labai išsiplėtė per tuos kelerius metus. Aš tikrai iš vieno veiksmo nedaryčiau kokių apibendrintų išvadų“, – balandį po „Barclays“ pranešimo apie veiklos optimizaciją DELFI komentavo A. Kubilius.

„HCL Technologies“ yra pirmaujanti pasaulinė technologijų bendrovė, padedanti pasaulinėms įmonėms transformuoti jų verslą ir jį paruošti skaitmeninei erai. HCL veikia 43 šalyse, bendrovės konsoliduotos pajamos per 12 mėnesių, 2018 m. rugsėjo 30 d. duomenimis, siekė 8,2 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (538)