Pastaruoju metu statoma daugiau, cemento paklausa nemažėja, o baltarusiško cemento į Lietuvą įvežama itin mažai, todėl bendrovė vis dar negali stabdyti antrosios gamybos linijos, kurioje ketino įdiegti padangų deginimo technologiją.

"Kita alternatyva buvo palikti Lietuvą be cemento",- sakė "Lietuvos rytui" bendrovės generalinis direktorius Artūras Zaremba.

Bendrovė jau kreipėsi su prašymu į Aplinkos ministeriją, prašydama pakeisti įsipareigojimo terminą. O krosnies rekonstrukcija, reikalinga padangoms deginti, vis atidedama.

Aplinkos ministerijos padangų atliekų surinkimo ir perdirbimo arba panaudojimo energijai gauti konkursą laimėjo "Akmenės cemento" gamykla. Už utilizuotą padangų toną įmonė paprašė mažiausios kompensacijos - 94,4 lito.

Ši kaina kompensuos tik nedidelę dalį bendrovės išlaidų, įdiegiant naują technologiją.

Anot A.Zarembos, investicija į alternatyvaus kuro - padangų - deginimą bendrovei gali siekti iki 4 milijonų litų ir atsipirks tik per penkerius metus.

"Akmenės cementas" pagal projektą ketina deginti iki 15 proc. alternatyvaus kuro. Iki šiol bendrovė per metus sudegindavo apie 100 tūkst. tonų akmens anglių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją