D. Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas susitiks Buenos Airėse, kur penktadienį prasidės G20 šalių viršūnių susitikimas.

„Manau, kad esame labai arti susitarimo su Kinija, tačiau nežinau, ar aš jo noriu“, - prieš išvykdamas į Buenos Aires žurnalistams sakė D. Trumpas.

JAV pareigūnai pastarosiomis dienomis atnaujino savo kritiką Pekino atžvilgiu dėl neva nesąžiningų prekybos praktikų ir intelektinės nuosavybės vagysčių.

Finansų rinkos viliasi, kad susitarimas tarp pasaulio galiūnių bus pasiektas iki metų pabaigos, kai turi įsigalioti padidinti Jungtinių Valstijų muitų tarifai importui iš Kinijos.

Ketvirtadienį D. Trumpas taip pat patvirtino, kad muitų tarifai atneša šaliai daug pajamų iš mokesčių: „Dabar mes turime milijardų milijardus dolerių, plaukiančių į Jungtines Valstijas mokesčių forma.„

Tuo tarpu ekonomistai ir prezidento prekybos politikos kritikai teigia, kad muitai yra apmokami importuotojų, todėl tai yra mokestis JAV, o ne Kinijos, pramonei ir vartotojams.

D. Trumpas žurnalistams, be kita ko, patikino manantis, kad Pekinas viliasi pasiekti susitarimą.

„Manau, kad Kinija nori pasirašyti susitarimą. Esu atviras jų pasiūlymas, tačiau, tiesą sakant, man patinka dabartinė prekyba“, - žurnalistams sakė D. Trumpas.

Po D. Trumpo komentarų Volstrito akcijos ir toliau krinta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)