D. Trumpas laikraščiui „Wall Street Journal“ teigė galintis padidinti muitų tarifus prekių iš Kinijos importui. Pasak jo, teigiamas atsakymas į Kinijos reikalavimą sustabdyti muitų įvedimą yra „itin mažai tikėtinas“.

„Rinka išlieka pažeidžiama dėl neprognozuojamo prekybos konflikto. Investuotojai laukia teigiamų naujienų iš G20 susitikimo, tačiau iki konkrečių pareiškimų apie muitų sumažinimą rinkos išliks neramios“, - kalbėjo „Spartan Capital Securities“ vyriausiasis rinkų ekonomistas Peteris Cardillas.

Antradienį technologijų milžino „Apple Inc“ akcijos smuko 1,6 proc., D. Trumpui paskelbus, kad muitai gali būti įvesti „iPhone“ telefonams, importuojamiems iš Kinijos. „Boeing“ ir „Caterpillar“, eksportuojančių itin daug prekių į Kiniją, akcijos krito atitinkamai 1,2 ir 1,6 proc.

10:55 val. Niujorko laiku (17:55 val. Lietuvos laiku) pramoninis „Dow Jones Industrial Average“ indeksas krito 0,14 proc., iki 24605,43 punkto, o platusis „S&P 500“ - 0,31 proc., iki 2665,19 punkto. Tuo tarpu technologinis „Nasdaq Composite Index“ ūgtelėjo 0,13 proc., iki 7089,66 punkto.

Visi pagrindiniai „S&P“ indekso sektoriai patyrė nuosmukį, labiausiai smuko technologijų sektorius - 0,95 proc.

Federalinio atsargų banko valdybos pirmininkas Jerome'as Powellas viešai kalbės trečiadienį. Jo komentarai rinkų bus atidžiai stebimi, ieškant užuominų apie tolesnius palūkanų normų didinimo planus dėl prekybos karo lėtėjančios ekonomikos akivaizdoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją