Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina trumpam smuktelėjo žemiau 60 JAV dolerių už barelį kartelės, bet vėliau pasiekė 60,50 JAV dolerio už barelį ir buvo 2 centais didesnė negu ankstesnėje sesijoje.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos ateities sandorių kaina sudarė 51,48 JAV dolerio už barelį ir sumažėjo 15 centų.

Saudo Arabija lapkritį padidino naftos gavybą iki visų laikų aukštumų. Apie tai pirmadienį pranešė pramonės šaltinis. Šį mėnesį Saudo Arabija išgauna 11,1 mln. - 11,3 mln. barelių per parą.

„Juodojo aukso“ kainos nuo spalio pradžios prarado beveik trečdalį savo vertės, o jas smukdė išaugusi pasiūla ir nusilpusios finansų rinkos.

Prekeiviai laukia G20 susitikimo Buenos Airėse ir OPEC susitikimo rezultatų. G20 šalių lyderiai susitinka lapkričio 30 ir gruodžio 1 dieną, o prekybos karo tema turėtų vyrauti Vašingtono ir Pekino darbotvarkėje. Tikėtina, kad Rusija, Jungtinės Valstijos ir Saudo Arabija taip pat aptars naftos politiką.

OPEC metinis susitikimas įvyks kartelio būstinėje Vienoje gruodžio 6 dieną. Jo metu naftos gamintojų kartelis aptars gavybos politiką su jam nepriklausančiomis šalimis, įskaitant Rusiją.

Palaikydamas mažesnes naftos kainas vartotojams, JAV prezidentas Donaldas Trumpas daro spaudimą savo politinei sąjungininkei Saudo Arabijai, OPEC de facto lyderei, neapkarpyti gavybos.