„Konfiskavome daugiau kaip 160 kg – veikiausiai – kokaino, atgabento iš Ekvadoro“, – naujienų agentūrai AFP sakė Lenkijos nacionalinės policijos atstovas Dawidas Marciniakas.

Jis neįvardijo prekybos tinklo, kurio darbuotojai rado įtartinų paketų, tačiau „Maxima Group“ komunikacijos projektų vadovė Ugnė Bartašiūtė BNS patvirtino, kad juos praėjusį šeštadienį rado „Stokrotkos“ darbuotojai.

„Lapkričio 24 dieną „Stokrotka“ parduotuvės darbuotojai bananų siuntoje iš užsienio aptiko neaiškios kilmės pakuotes. Darbuotojai apie tai nedelsiant informavo teisėsaugos pareigūnus – jie perėmė radinį ir pradėjo tyrimą. „Stokrotka“ bendradarbiauja su pareigūnais ir teikia visą informaciją“, – komentare BNS sakė U. Bartašiūtė.

Ji pabrėžė, kad „Stokrotka“ nėra tiesioginė prekių importuotoja, ji jas įsigijo per tiekėją.

Pasak D. Marciniako, kelių parduotuvių darbuotojai dėžėse su ekvadorietiškais bananais rado į plastiką suvyniotų paketų su kokainu – didžiausi paketai svėrė iki kilogramo. Daugiau detalių jis nepateikė, argumentuodamas, kad tyrimas tebevyksta.

„Mums reikia atsakyti į daug klausimų, pavyzdžiui, kas užsakė šias siuntas?“ – nurodė pareigūnas. Pasak jo, dėl šio incidento kol kas niekas nesulaikytas.

Lenkijos žiniasklaida nurodo, kad gatvėje gramas kokaino kainuoja iki 500 zlotų (116 eurų), todėl konfiskuotos siuntos vertė gali būti daugiau kaip 80 mln. zlotų (18,6 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)