Štai kas buvo paskelbta restorano feisbuko paskyroje (kalba netaisyta - red. past.):

„Viskas turi savo pradžią ir savo pabaigą. Pervargusi nuo savo aršių kovų, darbo ir perfekcionizmo kapitalistinė Keulė gavo galą. Šįvakar duris plačiai visiems atveria pabudusi Keulė. Reikėjo laiko pasivoliot dugne, kad suprast, jog laisvė ir pagarba visų pirma prasideda nuo savęs, kad savo darbą reikia mylėt, o heitas nuodija patį tave. Reikėjo gerai atsipūst kad atsimint kad iš tiesų kiaulė-švarus gyvūnas, mėgstantis draugiją.

Keulė grįžta su tikėjimu kad pabaiga tai tik nauja pradžia, nepraradusi laisvės šauksmo ir su dideliu ryžtu puoselėti bendruoMENIŠKUMĄ ir rajono vaibą.“

Taip pat skandalingais garsėjantis restoranas savo sugrįžimo pasisakyme apeliavo į Sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą: „Ir dar kas kitas jei ne Keulė bus pirmasis Lietuvos coffeeshopas (Olandijoje taip vadinamos kavinės, kuriose legaliai pardavinėjama marihuana – red. past.), tik legalizavus ganją? (Aurelijau, mes pasiruošę, laukiam)“.

„Kiaulių valdovai“ turi keturis restoranus: tris Vilniuje ir vieną Kaune.

Pirmąjį restoraną Vilniaus Pylimo gatvėje atidariusi „Keulė rūkė“ visuomenės dėmesio sulaukė po to, kai šalia savo patalpų nupiešė grafitį, vaizduojantį JAV ir Rusijos prezidentų Donaldo Trumpo ir Vladimiro Putino bučinį.

Įmonė taip pat buvo sulaukusi baudos už reklamas su nukryžiuotu Jėzumi, lygių galimybių tarnybai užkliuvo jos reklama su moterimi užsidėjusia kiaulės kaukę.

„Keulė rūkė“ sieną dar puošia politinis grafiti, kuriame Aurelijus Veryga, Ramūnas Karbauskis ir Agnė Širinskienė vaizduojami lyg teroristai.

Piešinys Pylimo gatvėje (D. Čečkausko ir R. Jankauskaitės piešinys)

Kaune šalia restorano pastatyta kiaulianosio Stalino skulptūra taip pat sulaukė skirtingų vertinimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)