Šis pareiškimas buvo paskelbtas praėjus kelioms savaitėms po to, kai kompanija ir sergantiems „Samsung“ darbuotojams atstovaujanti organizacija sutarė dėl mediatoriaus pasiūlytų kompensavimo sąlygų ir užbaigė didžiulio visuomenės dėmesio sulaukusį ginčą, kuris tęsėsi daugiau nei dešimtmetį.

Kompanijos viešas atsiprašymas buvo numatytas tame susitarime.

„Samsung“ prietaisų sprendimų padalinio vadovas Kinam Kimas sakė, kad kompanija „neužtikrino pakankamo grėsmių sveikatai valdymo“ savo puslaidininkių ir skystųjų kristalų monitorių gamybos linijose. Dešimtys ten dirbusių žmonių susirgo sunkiomis ligomis, tokiomis kaip leukemija ir smegenų vėžys.

„Nuoširdžiai atsiprašome susirgusių savo darbuotojų ir jų šeimų“, – sakė Kinam Kimas per spaudos konferenciją Seule, kurioje taip pat dalyvavo aktyvistai ir sergančių darbuotojų artimieji.

Ši krizė prasidėjo 2007 metais, kai taksi vairuotojas Hwang Sang-gi atsisakė priimti iš kompanijos kompensaciją nuo leukemijos mirus jo 23 metų dukrai, dirbusiai „Samsung“ gamykloje.

Hwang Sang-gi pastangos išsiaiškinti tikslią savo dukters Yu-mi ligos bei mirties priežastį ir priversti kompaniją už tai atsakyti paskatino atsirasti platesnio masto judėjimą, siekiantį įmonių ir vyriausybės atsakomybės už saugumo spragas integrinių grandynų ir monitorių pramonėje, kur naudojama daugybė cheminių medžiagų.

„Jokio atsiprašymo nepakaks turint galvoje apgaulę ir pažeminimą, kuriuos patyrėme (iš „Samsung“) per pastaruosius 11 metų, taip pat profesinių ligų keliamą skausmą ir širdgėlą netekus artimųjų“, – sakė Hwang Sang-gi spaudos konferencijoje.

„Tačiau šiandien priimu šį atsiprašymą kaip „Samsung Electronics“ pažadą“ pagerinti saugą darbo vietose“, kalbėjo jis.

Remiantis susitarimo sąlygomis, „Samsung“ išmokės kompensacijas už įvairias ligas, kuriomis susirgo jos darbuotojai, dirbę kompanijos integrinių grandynų ir skystųjų kristalų monitorių gamyklose nuo 1984-ųjų. Apie 150 mln. vonų (120 tūkst. eurų) bus sumokėta už leukemiją. Taip pat bus išmokėtos kompensacijos už persileidimus ir darbuotojų vaikų įgimtas ligas, pavyzdžiui, vaikų vėžį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)