Naujojo „Visma Lietuva“ biuro atidaryme kartu su V. Sinkevičiumi dalyvavo ir „Visma Group“ generalinis direktorius Oysteinas Moanas, „Visma Custom Solutions“ divizijos direktorius Carstenas Boje Molleris, Norvegijos ambasadorius Karstenas Klepsvikas ir kiti svečiai, rašoma bendrovės pranešime.

„Lietuvos informacinių technologijų specialistai yra labai aukšto lygio, todėl kompetencijų prasme užsienio bendrovių atėjimas ir plėtra Lietuvoje yra kur kas svarbesnė tobulinant vadybos įgūdžius. „Visma Lietuva“ yra viena iš pionierių diegiant kitokius valdymo principus, savitą kultūrą. Tai ne tik duoda gerus rezultatus pačiai įmonei, bet ir praturtina šalies informacinių technologijų sektorių bei kitas industrijas“, - pranešime cituojamas V. Sinkevičius.

Du dešimtmečius „Visma Group“ vadovaujantis O. Moanas atidaryme kalbėjo apie ambicingus įmonės planus bei pranašavo tvirtą visos Lietuvos šuolį tarp pasaulinių IT lyderių.

„Lietuvoje „Visma“ veikti pradėjo ne taip ir seniai - 2011 metais. Ir per tą trumpą laiką iš mažos įmonės išaugome į vieną didžiausių informacinių technologijų bendrovių šalyje, darbinančią 336 žmones. O iki 2020 m. pabaigos darbuotojų priimsime dar bent 150 ir turėsime jų ne mažiau kaip 500. Tai parodo, kiek daug čia talentingų žmonių ir kokia draugiška Vyriausybė verslui. Esate jauna demokratija, lengviau nei Vakarų valstybės adaptuojatės, todėl ir vystotės našiau. Manau, ateityje šis Europos regionas augs dar greičiau nei Vakarai“, - teigė O. Moanas.

CEO Øysteinas Moanas ir Mantas Urbonas
Šiuo metu „Visma Lietuva“ pagal darbuotojų skaičių yra viena didžiausių Lietuvos IT bendrovių. Į naują, šešių aukštų biurą įmonė kraustosi, nes ankstesnėse patalpose paprasčiausiai nebetilpo. Nors apie 90 proc. „Visma Lietuva“ sukurtos produkcijos šiuo metu skirta Skandinavijai, kitose rinkose taip pat auga programinių sprendimų verslo klientams paklausa, kurią įmonė tikisi užpildyti.

„Sąmoningai priėmėme sprendimą vystyti įmonę Lietuvoje ir šiandien jau matome to rezultatus. Šiuo metu pasaulyje nėra pakankamai talentų įgyvendinti visoms programinės įrangos idėjoms. Lietuvos verslo aplinka, universitetų kokybė ir gabių jaunų žmonių skaičius paverčia jus viena patraukliausių vietų toms idėjoms realizuoti“, - analizavo „Visma Group“ generalinis direktorius O. Moanas, per du dešimtmečius įmonę užauginęs nuo 300 iki 8500 darbuotojų.

Nors priklauso „Visma“ grupei, „Visma Lietuva“ gyvenimą pradėjo kaip atskira įmonė ir iki šiol išlieka ganėtinai autonomiška, teigiama pranešime. Įmonės viduje priimta „no management“ kultūra: nėra vadovų, o sprendimus demokratiškai priima visi darbuotojai. Ir dėl paties biuro interjero, spalvų ir erdvių pasiskirstymo sprendė visa 336 žmonių komanda.

„Naujojo biuro tikslas nėra tiesiog sukurti daugiau erdvės, bet visų pirma sukurti patraukią, modernią ir atvirą darbo aplinką, kuri leistų kokybiškesnę sinergiją tarp įmonės komandų. Ir tuo pačiu pritrauktų gabiausius darbuotojus. Šis biuras - tai investicija į darbo kultūrą, nes „Visma“ tiki, jog būtent bendra kultūra ir sujungia atskirus žmones į vieną kompaniją“, - teigė „Visma Custom Solutions“ divizijos direktorius C. B. Molleris.

„Visma Lietuva“ priklauso Norvegijos kapitalo bendrovei „Visma Group“, turinčiai biurus Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Suomijoje, Olandijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Rumunijoje. Didžiausia Norvegijos IT bendrovė išvis įdarbina 8500 žmonių, o metinė jos apyvarta per du dešimtmečius išaugo nuo 250 mln. iki 9146 mlrd. (apie 1 mlrd. eurų) Norvegijos kronų apyvartos. Korporacija specializuojasi programinės įrangos verslui srityje, daugiausia dėmesio skiria IT produktams, paremtais debesijos (SaaS) ir dirbtinio intelekto (AI) technologijomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)