Šiuo metu įmonėje dirba 17 žmonių.

Bendrovei vadovauja, kaip teigiama pranešime, 14 metų patirtį finansų sektoriuje Jungtinėje Karalystėje ir Italijoje turintis Renato La Fianza. Jis yra užėmęs vadovaujančias pareigas „Mediobanca“, ir dirbęs tokiose tarptautinėse rinkose veikiančiose įmonėse kaip „Merrill Lynch“, „UniCredit“ ir kt.

„Vilnius factoring company“ direktoriaus pavaduotoju tapo Mindaugas Stasionis, iki šiol užėmęs vadovaujančias pareigas „Swedbank“. Komercijos direktoriaus pareigas eina Nerijus Andrijauskas, vadovavęs faktoringo verslui „Danske Bank“, o vykdančiojo direktoriaus – Paulius Jokšas, užėmęs vadovaujančias pareigas faktoringo srityje „Swedbank“. Finansų direktoriumi tapo Darius Kuzmickas, iš „Danske Capital“ ir „Kreda“. Rizikos vadovės pareigas užėmė Daiva Lideikienė, vadovavusi kreditavimo padaliniui „DNB“. Kompanijos teisės vadovės pareigas pradėjo eiti Lijana Štarienė, iki šiol dirbusi „Danske Bank GSL“, o vidaus audito vadovės – Kristina Rinkevičienė, iki šiol dirbusi „Medicinos bankas“.

Pasak bendrovės direktoriaus, per pirmus keturis veiklos mėnesius kompanijai pavyko ne tik suburti stiprią komandą, tačiau ir sklandžiai pradėti darbą su Lietuvos įmonėmis. „Įkūrimo metu kompanijos įstatinis kapitalas buvo 5 mln. eurų, tačiau netrukus jis buvo padidintas iki 10 mln. Rinkos situacijos ir potencialo analizė, kurią atlikome su konsultantais steigdami bendrovę, rodė, kad lankstūs ir patrauklūs apyvartinio kapitalo finansavimo sprendimai reikalingi Lietuvos rinkoje. Pirmųjų mėnesių veiklos rezultatai ir matomas potencialas tai tik patvirtina“, – teigia Renato La Fianza.

„Vilnius factoring company“ pagrindinė paslauga, faktoringas, aktuali verslas-verslui segmente veikiančioms įmonėms, kurių sąskaitų apmokėjimo terminas ilgesnis nei 15 dienų. Faktoringo paslauga leidžia kompanijai gauti iki 90 proc. sąskaitų sumos iki atsiskaitymo termino, taip užtikrinant finansinių srautų stabilumą ir suvaldant riziką.