„Apple Inc“ akcijos smuko 2,5 proc. po to, kai „Wall Street Journal“ pranešė, kad įmonė sumažino naujųjų „iPhone“ gamybos užsakymus. Iš viso „iPhone“ gamintojo akcijos šį mėnesį krito net 11,6 proc. dėl žemesnių, nei tikėtasi, įmonės pardavimų ketvirtą ketvirtį prognozių.

„Apple“ tiekėjų akcijos taip pat patyrė nuosmukį - „Lumentum Holdings Inc“, „Universal Display Corp“, „Cirrus Logic Inc“ ir „Skyworks Solutions Inc“ krito tarp 1,5 ir 4,8 proc.

Kitų didelių technologijų įmonių, kaip „Facebook Inc“, „Amazon.com Inc“, „Netflix Inc“ ir „Google“ pagrindinė įmonė „Alphabet Inc“, akcijos smuko tarp 1,3 ir 3 proc.

Aštuoni iš vienuolikos pagrindinių „S&P“ indekso sektorių patyrė nuosmukį. Didžiausią nuosmukį, sudariusį 1,9 proc., patyrė technologijų sektorius.

10.40 val. Niujorko laiku (17.40 val. Lietuvos laiku) pagrindinis „Dow Jones Industrial Average“ indeksas smuko 0,90 proc., iki 25183,39 punkto, o platusis „S&P 500“ indeksas krito 0,86 proc., iki 2712,57 punkto. Tuo tarpu technologinis „Nasdaq Composite Index“ čiuožė žemyn net 1,74 proc., iki 7121,91 punkto.

Šeštadienį JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as pareiškė, kad Jungtinės Valstijos neatšauks muitų Kinijai. Jo teigimu, šalis gali muitų tarifus padvigubinti, jei Pekinas nenusileis JAV ir nepriims šalies reikalavimų. Tai sužlugdė penktadienį kilusį rinkų optimizmą po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, esą derybos tarp JAV ir Kinijos juda į priekį.