„Danske“ bankas rugsėjį įsipainiojo į pinigų plovimo skandalą, kai JAV finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pradėjo beveik 200 mlrd. eurų vertės įtartinų mokėjimų, atliktų banko Estijos filiale tarp 2007 ir 2015 m., tyrimą. Skandalas sugriovė investuotojų pasitikėjimą „Danske“ banku ir privertė atsistatydinti banko generalinį direktorių Thomasą Borgeną bei valdybos pirmininką Olę Anderseną.

„Bloomberg“ teigimu, nėra jokių ženklų, kad „Deutsche Bank“, „Bank of America“ ar „JPMorgan“ būtų pateikti kokie nors kaltinimai. Tačiau tokia bankų apklausa reikalinga, siekiant užtikrinti, kad šie trys bankai pakankamai kruopščiai peržiūrėjo visus „Danske“ mokėjimus. Šios apklausos yra dalis platesnio JAV teisingumo departamento ir Manhatano prokuratūros tyrimo.

„Deutsche Bank“, „Bank of America“ ir „JPMorgan“ atsisakė komentuoti „Bloomberg“ pranešimą. Be Jungtinių Valstijų, „Danske“ banką tiria ir Danijos bei Estijos pareigūnai.

„JPMorgan“, įtaręs „Danske“ banką plaunant pinigus, 2013 m. sustabdė mokėjimus iš „Danske“ Estijos filialo. „Deutsche Bank“ ir „Bank of America“ tai padarė 2015 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)