Indeksas „Dow Jones Industrial Average“ nuo sesijos pradžios nusileido 0,52 proc. iki 24950,76 punkto.

„Standard & Poor's 500“ sumenko 0,55 proc. iki 2686,69 punkto, o „Nasdaq Composite“ – 0,13 proc. iki 7127,07 punkto.

Investuotojai nerimauja dėl, be kita ko, galimo vadinamojo „kietojo“ „Brexit“ poveikio pasaulio finansų rinkoms, rašo agentūra „MarketWatch“.

Ketvirtadienį paskelbti statistiniai duomenys parodė, kad mažmeninės prekybos apyvarta JAV spalį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, padidėjo 0,8 proc. ir prieaugis buvo didesnis negu buvo prognozuota Volstrite ir didžiausias nuo gegužės mėnesio.

O pirmą kartą prašymą bedarbio pašalpai gauti pateikusių amerikiečių skaičius praėjusią savaitę padidėjo 2 tūkst. iki 216 tūkst., pranešė Darbo departamentas. Analitikai prognozavo, kad prašymų skaičius tiek pat sumažės.

JAV federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovas Jerome Powellas (Džeromas Pauelas) trečiadienį įvykusiame renginyje optimistiškai įvertino JAV ekonomikos augimo perspektyvas, tačiau pažymėjo, kad kitąmet ji gali susidurti su sunkumais, be kita ko, iš užsienio.

„Dėl dabartinės JAV ekonomikos būklės esu labai patenkintas ir manau, kad ekonomika gali toliau augti, ir augti sparčiai“, – pareiškė J. Powellas, kurį cituoja agentūra „MarketWatch“.

Vis tik jis išreiškė susirūpinimą dėl pasaulio ekonomikos augimo lėtėjimo ir atkreipė dėmesį į riziką, susijusią su pernelyg sparčiu ar pernelyg lėtu JAV bazinės palūkanų normos didinimu.

Cisco Systems“ paskelbus, kad grynasis pelnas spalio 27 dieną pasibaigusį pirmąjį finansinių metų ketvirtį padidėjo pusantro karto, didžiausios pasaulyje tinklų įrangos gamintojos akcijų kursas nuo sesijos pradžios pakilo 4,3 procento.

O „JPMorgan Chase“ – didžiausio pagal turtą JAV banko – akcijos pabrango 0,9 procento. Kiek anksčiau pasklido žinia apie tai, kad JAV milijardieriaus Warreno Buffetto (Voreno Bafeto) investicinė bendrovė „Berkshire Hathaway“ trečiąjį ketvirtį įsigijo „JPMorgan Chase“ akcijų paketą, kurio vertė siekia 4 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu „Walmart“ akcijų kursas smuko 1,2 procento. Didžiausios pasaulyje mažmenininkės grynasis pelnas spalio 26 dieną pasibaigusį finansinių metų ketvirtį sumažėjo 2,2 proc. iki 1,71 mlrd. JAV dolerių, arba 0,58 JAV dolerio akcijai. Įplaukos paūgėjo 1,4 proc. iki 124,89 mlrd. JAV dolerių, tačiau rinkoje buvo tikėtasi didesnio – 125,42 mlrd. JAV dolerių – rezultato.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)