Šiuo žingsniu „seca“ siekia savo veiklą pakreipti kita linkme – iš svarstyklių gamybos į programinės įrangos ir sistemų teikimą.

Iš pradžių „seca“ įdarbins 10 IT specialistų, kurie kurs programinės įrangos sprendimus, padėsiančius bendrovei patekti į naujas medicinos veiklos sritis. Iki 2021 m. planuojama komandą išplėsti iki 25 darbuotojų. Pranešime rašoma, kad įmonės atlyginimų siekia rėžius nuo 3000-5000 eurų.

1840 m. įsteigta kaip svarstyklių gamintoja, bendrovės buveinė yra Hamburge, Vokietijoje, o jos 15 padalinių įsikūrę skirtingose pasaulio šalyse. Savo veiklą „seca“ vykdo pasaulinėje rinkoje – daugiau kaip 110 šalių.

Bendrovė siūlo ne tik medicinos matavimo sistemas ir svarstykles, bet ir tarpusavyje sąveikaujančias matavimo stotis, bendru tinklu sujungtus gyvybiškai svarbių duomenų monitorius, kūno sudėties analizės prietaisus (mBCA), ir paslaugų ir programinės įrangos sistemas, kurios palengvina kasdienį medicinos darbuotojų darbą. Be to, „seca“ daug investuoja į elektroninių medicinos įrašų vertinimo sprendimus, kurie skaitmenizuojant procesus („Medicina 4.0“) padės optimizuoti paciento sveikatos būklės vertinimą. Kasmet į tyrimus ir plėtrą investuojama daugiau kaip 10 procentų pajamų.

Greitas augimas su Lietuvos talentais

Skaitmenizacija keičia sveikatos priežiūros rinką, o kartu su ja keičiasi reikalavimai produktams ir sistemų sprendimams.

„Siekdami patenkinti augantį skaitmeninių sprendimų poreikį, norime toliau plėsti veiklą programinės įrangos srityje. Šiuo metu ieškome išsilavinusių ir talentingų darbuotojų (ypač skaitmeninimo srityje), kurie papildytų mūsų ekspertų komandą Hamburge. Jų randame Lietuvoje“, – sako technologijų vykdomasis direktorius Frederikas Vogelis. Lietuvoje, palyginti su kitomis Europos šalimis, gausu matematikos, gamtos ir techninius mokslus baigiančių specialistų, o daugiau kaip pusė visų gyventojų moka bent dvi užsienio kalbas. „Be to, vargu, ar kurioje kitoje šalyje rastume tokią pažangią skaitmeninę infrastruktūrą arba tokią ryškią skaitmeninę socializaciją, kokia yra Lietuvoje. Esame įsitikinę, kad su naujuoju programinės įrangos kūrimo centru Lietuvoje sukursime dar veiksmingesnius sprendimus ir galėsime juos panaudoti augimui skaitmeninės sveikatos priežiūros rinkoje.“

Hamburge dirbančią komandą sudaro keturiasdešimt IT specialistų, kurie yra sudėtinė ir neatskiriama tyrimų ir plėtros dalis. Komanda visą dėmesį skiria mikroprogramų, integruotos programinės įrangos ir integruotų sprendimų, skirtų prisijungti prie ligoninių informacinių sistemų, kūrimui.

Vilniuje įsteigta ekspertų komanda dirbs savarankiškai, visą dėmesį skirdama internetinės programinės įrangos sprendimams, kurie analizuotų medicininio vertinimo duomenis. Šios ateities diagnostikos priemonės padės ne tik fiksuoti ir automatiškai dokumentuoti rezultatus, bet naudojant „seca“ pažangiausią programinę įrangą aiškinti duomenis ir nurodyti jų tarpusavio ryšį.

„Kadangi priklausome tarptautinei „seca“ įmonių grupei, tai reiškia, kad turime būti lankstūs ir padėti bendrovei keistis ir iš svėrimo įrangos gamintojo tapti programinės įrangos ir sistemų tiekėju. Kuriame ateities programinės įrangos sprendimus, kurie užtikrins kasdienio medikų darbo patikimumą. Kad pasiektume savo tikslus, komandą Vilniuje per trejus metus išplėsime iki 25 darbuotojų“, – sako „seca“ padalinio Vilniuje vadovas Payamas Vassighi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)