Tokioje informacinėje bazėje bus sukaupti duomenys apie biocidus, cheminius augalų apsaugos preparatus, polimerus, taip pat apie ozono sluoksnį ardančias medžiagas.

Tuo tarpu tokia informacija nebus renkama apie atliekas, kosmetikos, maisto, alkoholio ir tabako bei pirotechnikos gaminius, vaistinius preparatus, pašarus.

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija prie Ūkio ministerijos bus pagrindinė duomenis apie Lietuvoje gaminamas bei įvežamas ir išvežamas chemines medžiagas ir preparatus renkanti bei kaupianti organizacija.

Be to, numatyta, kokią specialiąją informaciją pagal savo kompetenciją renka ir kaupia viena ar kita valstybinė institucija.

Pavyzdžiui, Aplinkos ministerija renka informaciją apie ozono sluoksnį ardančias medžiagas, Sveikatos apsaugos ministerija - apie nuodingas chemines medžiagas bei preparatus, o Žemės ūkio ministerija - apie cheminius augalų apsaugos preparatus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją