Tai numatyta lapkričio 8 dieną banko stebėtojų tarybos patvirtintoje dividendų politikoje. Joje nurodoma, kad bankas, vykdydamas savo veiklą ir

planuodamas kapitalo dydį, siekia užtikrinti akcininkams konkurencingą investicijų grąžą per dividendus ir augančią akcijų vertę, per „Nasdaq“ biržą pranešė Šiaulių bankas.

Numatoma, kad Šiaulių bankas dividendus mokėtų esant tvariam išorinių ir vidinių kapitalo bei likvidumo reikalavimų vykdymui, jei kapitalo lygis po galimo dividendų išmokėjimo būtų pakankamas vykdyti visus patvirtintus investicijų ir plėtros planus bei kitus kapitalo reikalaujančius veiksmus.

Jei Šiaulių bankas ketintų nukrypti nuo numatytų dividendų skyrimo lygio, apie tai turėtų būti tinkamai informuojami banko akcininkai, nurodant tokio nukrypimo priežastis.

Šiaulių bankas šiemet savo akcininkams išmokėjo 2,265 mln. eurų dividendų (po 0,5 euro akcijai), o pernai – 1,887 mln. eurų dividendų (taip pat po 0,5 euro akcijai). Išmokėti dividendai atitinkamai sudarė maždaug 7,1 proc. 2017-aisiais ir 4,3 proc. 2016 metais banko grupės uždirbto pelno.

Be dividendų mokėjimo bankas pastaraisiais metais reguliariai stiprino kapitalo bazę – iš savo lėšų didindavo įstatinį kapitalą, naujas akcijas nemokai paskirstant akcininkams. Šiemet kapitalo didinimui skirta 26,273 mln. eurų, pernai – 21,894 mln. eurų.

ERPB valdo 18,24 proc., „Invalda INVL“ – 6,79 proc., o Gintaras Kateiva - 5,82 proc. Šiaulių banko akcijų. Kitų banko akcininkų turimi paketai buvo mažesni kaip po 5 procentus.

Per devynis šių metų mėnesius Šiaulių banko grupė uždirbo 38,496 mln. eurų grynojo pelno (56,2 proc. daugiau nei pernai sausį-rugsėjį), o tik bankas – 41,423 mln. eurų (77,2 proc. daugiau).

Šiaulių banko akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)