„Jei įmonė nenurodo savo veiklos, 75 proc. tikimybė, kad po metų ji nebeveiks. Tačiau mes manome, kad rodiklis yra geras, nes jis rodo gyventojų ryžtą pabandyti, surizikuoti ir pradėti savo verslą“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė „Verslios Lietuvos“ Tyrimų ir skyriaus vadovas Vadimas Ivanovas.

„Verslios Lietuvos“ duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį daugiau nei metus veikusių įmonių skaičius Lietuvoje siekė 57,4 proc., o tuo pat metu pernai – 62,6 procento. Ilgėja paslaugų, prekybos ir statybos įmonių, tuo metu trumpėja žemės ūkio, apdirbamosios gamybos bei kai kurių kitų įmonių gyvybingumas.

Pasak V. Ivanovo, nors sąlygos verslui Lietuvoje išlieka geros, viena pagrindinių kliūčių tampa darbo jėgos trūkumas bei augantys atlyginimai.

„Perkaitusi darbo rinka verslui kelia daug problemų. Tačiau tuo pat metu tai skatina priimti strateginius sprendimus – įmonės didina investicijas į materialųjį turtą, o tai didina našumo augimą tiek trumpuoju, tiek ilguoju laikotarpiu ir gerina ekonomikos augimo perspektyvas“, – sakė V. Ivanovas.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su tuo pat metu pernai, įregistruotų naujų juridinių asmenų skaičius paaugo 4,8 proc. Iš viso Lietuvoje šių metų pradžioje veikė 83,4 tūkst. įmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)