Šiandien „Facebook“ socialiniame tinkle premjeras Saulius Skvernelis pranešė galįs pasidžiaugti, kad didelę patirtį turinti ir tokios apimties verslo grupė apsisprendė investuoti bei plėsti savo verslą Lietuvoje. Tai jis pateikė, kaip savo 12 kvietimų mažmeninės prekybos tinklams investuoti Lietuvoje rezultatą. Ši žinia priimta, kaip naujo investuotojo į Lietuvą atėjimas. Po įrašo paaiškėjo, kad kalbama apie prekybos tinklą „Iki“ valdantį „Rewe“.

Žurnalistams S. Skvernelis teigė, kad jo įrašas ne taip suprastas.

„Reikia skaityti kas parašyta, suprantu, sunku perskaityti, bet nieko nepadarysi. Nieko nepasakyta apie naują investuotoją, kalbame apie tai į ką atsiliepta. Buvo vieno didžiausio tinklų atstovo atsakingo už šį regioną atvykimas ir atsiliepimas į tą laišką, kuris buvo parodytas valdybai, nusiteikimas keisti strategiją: neuždarinėti parduotuves, o plėsti akcijų paketą iki virš 90 proc., daryti plėtrą tais pačiais principais, kuriais „Rewe Group“ tinklai daro daugelyje Europos valstybių ir tas mus tenkina ir džiugina, kadangi tai reiškia konkurencijos didinimą ir dideles investicijas į Lietuvą.

Gal ką nors ir nuvylė toks sprendimas, bet tai kiekvieno asmeninis reikalas. Džiaugiuosi, kad buvo taip sureaguotą į tą pakvietimą“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Pasak jo, geriausia Lietuvos vizitinė kortelė tai ekonominė situacija, ekonominiai rodikliai ir Lietuvos pozicija tarptautiniuose reitinguose. Tai ir turėjo įtakos pasirinkimui plėsti veiklą.

Jis taip pat tikino, kad į siųstus pakvietimus atsiliepė ir daugiau prekybos tinklų, tačiau detalių neatskleidžia.

Anot S. Skvernelio, vieno didžiųjų tinklų plėtra nesikerta su valdžios noru skatinti smulkųjį verslą.

„Turėtume atskirti dvi kryptis. Ta kryptis, kuri pasirinkta dėl mažo ir vidutinio verslo bei šeimos verslo skatinimo, ji išlieka. Nematau grėsmės čia. Dar daugiau kalbant apie tas patirtis kitose Europos valstybės, kur daro „Rewe“ grupė, tai yra stiprinama gamintojų ir tiekėjų kooperacija, vietinių gamintojų ir tai svarbus požiūris, kad vietiniam verslui skiriamas prioritetas. Tai mus tenkina“, – teigė jis.

DELFI primena, kad šiandien „Facebook“ socialiniame tinkle premjeras Saulius Skvernelis pranešė galįs pasidžiaugti, kad didelę patirtį turinti ir tokios apimties verslo grupė apsisprendė investuoti bei plėsti savo verslą Lietuvoje.

„Lietuvos mažmeninės prekybos rinka yra patraukli užsienio investuotojams. Šiandien susitikau su vienu iš jų, atsiliepusiu į rugsėjį išsiųsta mano kvietimą didžiausiems Europos prekybos tinklams.

Tai – daugiau nei 15 tūkst. parduotuvių valdanti įmonių grupė, kurioje dirba daugiau nei 350 tūkstančių darbuotojų ir kurios pajamos pernai viršijo 57 milijardus eurų“, – rašė jis.

Neprireikė nė 40 minučių kol buvo išsiaiškinta, jog investuotojas yra „Rewe Group“, jau valdanti prekybos tinklą „Iki“. Prekybos tinklas „Iki“ paneigė, kad bus atidaromos parduotuvės kitu prekės ženklu, pranešta, kad „Rewe Group“ padidino savo akcijų paketą nuo 55,58 proc. ik 93,75 proc., ir toliau plės „Iki“ tinklą Lietuvoje: per ateinančius du metus visoje šalyje planuojama atidaryti 20 naujų „Iki“ parduotuvių ir rekonstruoti apie 50 esamų.

Šiuo metu „Rewe“ grupė veikia 22 Europos šalyse, kuriose valdo beveik 58 mlrd. eurų vertės apyvartą. Iš viso „Rewe“ grupei priklausantys prekybos tinklai praėjusiais metais valdė 15,3 tūkst. parduotuvių. Grupės valdomose įmonėse dirba 345 tūkst. darbuotojų. Bendrovės pardavimo liniją sudaro prekybos centrai ir parduotuvės, valdomos tokių prekės ženklų kaip „REWE“, „REWE Center“, „REWE City“, taip pat „Billa“, „Merkur“, „Penny“ ir „DIY“. Įmonė taip pat valdo būtiniausių prekių parduotuves („REWE To Go“) ir užsiima elektronine prekyba („REWE Lieferservice“, „ZooRoyal“, „Weinfreunde“ ir „Kölner Weinkeller“).

„Rewe“ grupė „Iki“ valdyme dalyvauja nuo 2008 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (513)