Anot autoriaus, pastarųjų kelerių metų įvykiai, sudrebinę šalies politikos bei verslo pasaulį, jį įkvėpė ne tik išplėsti daugiausiai dėmesio sulaukusias istorijas ar papildyti jas naujomis aplinkybėmis, bet ir nerti dar giliau. Narpliojamas šalies turtingiausiųjų gyvenimas, slepiantis milijoninius sandorius, konkurencinės kovos, pasitelkus valstybės institucijas, ar verslo užgrobimai, spaudžiant partnerius.

„Ko gero, tai buvo vienas įdomiausių ir sudėtingiausių mano darbų. Turėjau galimybę iš pirmų lūpų išgirsti, ką apie kai kurių verslų imperijas mano Artūras Zuokas ar „Stiklių“ restoranų įkūrėjai, kokį pragariškai sunkų kelią kovoje su „MG Baltic“ turėjo pereiti garsiausių šalies objektų statytoją palaidojusi našlė Violeta Gureckienė, kas slypi verslo olimpo viršūnėse. Išties likau šokiruotas, sužinojęs, kad dar ne taip seniai Mokesčių inspekcijoje už ketvirtį priskaičiuotų baudų buvo galima nusipirkti ramybę, o prie garsios verslo grupės galimo suklestėjimo prisidėjo ir valdžios išrinktieji, tuomet valdę ne vieną ministeriją“, – sako autorius.

Atnaujinta ir išplėsta knyga ne apie milijonus, bet milijardus, kuriuos valdantys kai kurie veikėjai beveik niekuo nesiskiria nuo eilinių emigrantų.

„Sukaupę milijardus bei įpratę valstybę vairuoti nuo galinės sėdynės, jie yra priversti rinktis tokį pat kelią, kurį pasirinko iš gimtosios šalies vieną dieną sprukęs ir vėliau statybose Londone įsidarbinęs lietuvis. Trumpai tariant, jie vis dažniau nutaria bėgti“, – sako knygos autorius D. Dargis.

Daugiau nei 500 puslapių užimančios juodosios lietuviško verslo paslaptys į knygą sugulė prakalbinus Artūrą Zuoką, prokurorą Virginijų Sabutį, tyrusį Arvydo Grigo, buvusio Dariaus Mockaus partnerio, paslaptingą mirties bylą, Seimo narį Vytautą Baką, legendinės statybų kompanijos „Mitnija“ įkūrėjo našlę Violetą Gureckienę, Gitaną Nausėdą, Artūrą Paulauską, „Stiklių“ bei „Dviejų brolių“ steigėjus ir daugelį kitų garsių Lietuvos žmonių.

„Pusantrų metų kasdienio darbo, daugiau nei 30 000 perskaitytų dokumentų ir bemaž 450 susitikimų su šaltiniais – būtent tokią kainą sumokėjau už tai, kad pavyktų atpasakoti mūsų šalies verslo elito istorijas bei ištakas. Esu dėkingas visiems, išdrįsusiems atskleisti ilgus metus saugotas paslaptis, pasidalinusiems faktine medžiaga, iki tol itin saugota ar slėpta tamsiausiuose archyvų stalčiuose. Tad noriu tikėti, kad skaitytojai tai įvertins“, – sako septynių gerai žinomų ir skaitytojų įvertintų bestselerių autorius D. Dargis.

Jo teigimu, ši knyga šokiruos visus, tikinčius, kad didieji verslo banginiai yra tikrasis šalies elitas, besipuikuojantis gyvenimo būdo žurnaluose ar jaunuosius verslininkus skatinančiuose seminaruose.

„Tai, ką surinkau ir perteikiu savo skaitytojams, – tikrasis jų veidas. Galiu sakyti, kad apnuoginu tai, ką jie slepia ir ko labiausiai bijo, pradedant advokatų kontoromis, mintančiomis milijoninėmis sumomis už konfliktų reguliavimą, baigiant keistais sutapimais teismų, nagrinėjančių kovojančių verslininkų bylas, sprendimuose“, – sako jis.

Naujais šokiruojančiais faktais papildyta knyga „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“ turėtų pasiekti knygynų lentynas jau šią savaitę.

„Vos pridavęs knygą spaudai, sulaukiau ne vieno įdomaus skambučio. Akivaizdu, kad tam tikros grupės tikrai nenori, kad ji pasiektų skaitytojus“, – sako D. Dargis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)