Pasaulio finansinių paslaugų sektorius ieško naujų galimybių vartotojams pasiūlyti kokybiškesnes ir lengviau prieinamas finansines paslaugas. Tokios inovatyvios priemonės kaip fintech leidžia konkuruoti su tradiciniais finansinių paslaugų teikimo būdais, rašoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Pasak prezidentės, fintech verslui draugiškos valstybės įvaizdį ir šio sektoriaus pasaulio kompanijų pasitikėjimą Lietuva pelnė sukūrusi verslui palankią reguliacinę aplinką, taip pat dėl inovatyvios bankų infrastruktūros, aukštos specialistų kvalifikacijos, galimybės gavus Lietuvos banko licenciją teikti paslaugas visoje Europos Sąjungoje.

Fintech sritį reguliuojantis Lietuvos bankas licencijas išduoda du tris kartus sparčiau nei kitos ES valstybės, teikia pagalbą įmonėms įsikuriant Lietuvoje ir išbandant naujus produktus.

Kartu didelis dėmesys skiriamas pinigų plovimo, informacijos saugos, kibernetinio saugumo rizikoms valdyti.

Prezidentės teigimu, Lietuva brangina aukštai vertinamą fintech sektoriaus reputaciją ir savo lyderės poziciją, todėl per mūsų šalį į Europą einančios kompanijos turi būti skaidrios, o jų operacijos nekelti abejonių.

Pernai fintech sektorius Lietuvoje išaugo 40 proc., iš viso jame veikia 150 bendrovių, tarp jų - Lietuvos banko licencijas gavusios 6 Kinijos fintech įmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)