Kipro, Viduržemio jūros salos, ekonomika yra labai priklausoma nuo turizmo. Šalyje per metus apsilanko apie 4 mln. turistų, trečdalis jų - iš JK.

Paklaustas apie galimas „Brexit“, o konkrečiai - „Brexit“ be susitarimo dėl naujų ES ir Didžiosios Britanijos aviacijos taisyklių ir kitokio prekybos reguliavimo reglamento, pasekmes, ministras kalbėjo, kad blogiausio scenarijaus, tikėtina, bus išvengta.

„Mano nuomone, tikimybė, kad skrydžiai tarp ES ir JK bus sustabdyti, yra arti nulio“, - tikino Y. Lakkotrypis.

„Skrydžių sustabdymas neigiamai paveiktų visus, taigi niekas to nesiekia. Nepaisant derybų dėl „Brexit“ baigties, į ateitį aš žiūriu optimistiškai“, - pridūrė jis.

Vienos didžiausių Europoje oro linijų bendrovės „Ryanair“ generalinis direktorius yra teigęs, kad, „Brexit“ be sutarties atveju, skrydžiai tarp ES ir JK gali būti sustabdyti net trims savaitėms.

Tuo tarpu Y. Lakkotrypis tikina, kad Kipras sugebės išlaikyti glaudžius ryšius su Didžiąja Britanija, nepriklausomai nuo „Brexit“ derybų baigties.

„Nepamirškime, kad mes esame Tautų Sandraugos nariai, todėl mūsų ryšiai buvo glaudūs dar iki Kiprui įstojant į ES. Manau, kad mums pavyks po „Brexit“ atkurti stiprius šalių ryšius“, - interviu „Reuters“ kalbėjo Kipro turizmo ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją