Pasak įmonei atstovaujančio advokatų kontoros „Ecovis“ advokato Kęstučio Kvainausko, bendrovė prašo Lietuvos banko suteikti jai dvi licencijas – elektroninių pinigų įstaigos bei sutelktinio finansavimo platformos.

Pasak jo, pirmoji leis teikti paslaugas, susijusias su mokėjimais ir pinigų pervedimais, o antroji – padėti Lietuvos ir užsienio verslininkams ar įmonėms ieškoti finansavimo jų verslo projektams.

K. Kvainausko teigimu, Lietuva pasirinkta todėl, kad lietuviška licencija įmonei atvers visos Europos Sąjungos finansų rinką.

„Elektroninių pinigų įstaigos veikla bus koncentruojama visoje Europoje, nes lietuviška licencija leidžia tą daryti“,– teigė K. Kvainauskas.

Jis užsiminė, kad įmonės vadovas ir vienas jos akcininkų, Kolumbijos pilietis Hugo Mario Gomezas Alvarezas praėjusią savaitę gavo Migracijos departamento leidimą gyventi Lietuvoje. Registrų centro duomenimis, jo gyvenamoji vieta yra registruota Panamoje.

Bendrovės valdyboje, be jo, taip pat yra du Šveicarijos piliečiai – Adamas ir Elisabetha (Elizabeta) Lintonai.

Registrų centro duomenimis, bendrovė įregistruota spalio 11 dieną, jos įstatinis kapitalas siekia 390 tūkst. eurų.

Lietuvos banko duomenimis, šiuo metu šalyje yra išduota daugiau kaip 100 fintech įmonių licencijų, o iš viso šioje srityje veikia apie 150 bendrovių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)