„Kodėl toks Vyriausybės dosnumas tik profsąjungų nariams? O kaip joms nepriklausantys valstybės sektoriaus darbuotojai, o kaip privačių įmonių darbuotojai? Ar visi, nepriklausantys profsąjungoms, yra mažiau žmonės ir nenori mokytis?

Šiuo metu profsąjungos yra silpnos ir darbuotojai jomis nepasitiki. Joms priklauso vos 7 proc. dirbančiųjų ir dauguma jų jau perkopę 55 metus. Bet jeigu profsąjungų nariai įgytų privilegiją gauti 10 darbo dienų apmokamų atostogų, tai neabejotina, kad visi masiškai pradės stoti. Tokios organizacijos rinks nario mokesčius, pirmininkai taps įtakingi. Gal čia kažkoks Vyriausybės ir profsąjungų vadovų suokalbis?

Lietuvoje yra apie 200 tūkst. biudžetininkų. Jeigu jie visi taps profsąjungų nariais, tai jų visų papildomų atostogų apmokėjimui iš biudžeto kiekvienais metais reiks rasti per 150 mln. eurų. Beveik du nacionaliniai stadionai. Tai labai stambi suma, kuri žymiai padidins valstybės valdymo išlaidas, kurios finansuojamos iš visų gyventojų surenkamų mokesčių“, - sako K. Masiulis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)