Gruodžio mėnesio pristatymo ateities sandorių aukso kaina smuktelėjo 0,05 proc., iki 1 236,1 JAV dolerio už Trojos unciją. Antradienį ji buvo pasiekusi trijų mėnesių aukštumas ir sudarė 1 242,8 JAV dolerio už Trojos unciją. JAV dolerio indeksas sumažėjo 0,03 proc., iki 95,72 punkto.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį sakė, kad Saudo Arabijos žurnalistas Jamalas Khashoggi, kuris dingo įėjęs į Saudo Arabijos konsulatą spalio 2 dieną, tapo „žiaurios smurtinės žmogžudystės auka“.

Pasak Turkijos vadovo, nužudymas buvo „suplanuotas“ ir „žiaurus“. Jis paragino karalystę įtariamuosius išduoti Turkijai.

Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras Adelas al-Jubeiras tą pačią dieną teigė, kad karalystė vykdo „išsamų tyrimą“ dėl incidento ir išsiuntė komandą į Turkiją.

Geopolitinę įtampą taip pat kursto problemiškas Italijos biudžetas, kurį Europos Komisija antradienį atmetė. Tai - pirmas kartas, kai Europos Sąjunga atsisako patvirtinti vyriausybės išlaidų planus.

„Italijos valstybės skola yra tarp didžiausių Europoje, ir mes neturime kito pasirinkimo, kaip tik paprašyti Italijos vyriausybės peržiūrėti 2019 metų biudžeto planus. Ateinančiomis savaitėmis tikimės atviro ir konstruktyvaus dialogo“, - savo pranešime sakė Europos Komisijos viceprezidentas Valdis Dombrovskis.