Kanadiečiai taip apsidžiaugė galį legaliai nusipirkti marihuanos, kad jau pirmą dieną produkcijos atsargų pritrūko daugelis parduotuvių, ir nė viena iš jų nežinojo, kada atsargos bus papildytos.

Visoje šalyje įvairios kanapių produkcijos mėgėjai arba prisijungė prie svetainės, tikėdamiesi užsisakyti jos internetu, arba kantriai lūkuriavo ilgose eilėse prie parduotuvių. Galima buvo numatyti, kad paklausa bus didžiulė, todėl daugelis parduotuvių, tiek internetinės, tiek ne virtualios, sukaupė dideles jos atsargas – nuo bongų iki jau gatavų suktinių. Deja, daugelyje prekybos vietų jų nepakako.

Niufaundlando ir Labradoro provincijoje buvo kelios parduotuvės, kurioms teko sustabdyti prekybą, nes pritrūko produkto. Anot vienos parduotuvės savininko, jie žolės pritrūko jau 4,20 val. ryto. Dėl to jis toli gražu nesidžiaugė. „Esu šiek tiek šokiruotas, kad taip greitai išpardaviau savo atsargas, ir kartu man labai nemalonu, kad negaliu visiems pasiūlyti prekės, – CBC sakė Thomas Clarke‘as, vadovaujantis „THC Distribution“ bendrovei, įsikūrusiai šioje provincijoje. – Nuvyliau daugybę žmonių. Buvau patikintas, kad jeigu aš sumokėsiu už kanapes, aš jas gausiu.“ T. Clarke‘as aiškino CBC, kad jis negavo iš gamintojo viso kiekio, kokį buvo užsisakęs. Ir tai ne vienintelis atvejis. Kitos parduotuvės, veikiančios šioje provincijoje ir kitos šalies vietovėse, taip pat labai greitai išpardavė sukauptas atsargas.

Pluoštinės kanapės
Kvebeko provincijoje pirkėjai laukė eilėje valandų valandas, kad patektų į parduotuvę, bet daugelis net nebuvo aptarnauti; net patekę vidun, jie negalėjo nusipirkti norimos prekės, nes pasiūla buvo ribota. Vienas nusivylęs pirkėjas sakė leidiniui „Montreal Gazette“: „Man rezultatas aiškus: juodoji rinka – 1, vyriausybė – 0.“

Labiau į vakarus, arčiau Saskačevano provincijos, kurios didžiuosiuose miestuose nebuvo atidaryta nei viena parduotuvė, kai kurios parduotuvėlės spalio 17 d. net nebuvo atidarytos dėl to, kad laiku negavo produkcijos atsargų. O jeigu pažvelgsime į šiaurę, link Šiaurės Vakarų teritorijų, vienintelė parduotuvė, prekiaujanti marihuana Jelounaifo mieste, pritrūko atsargų dar nepasibaigus darbo dienai trečiadienį.

Ko gero, didžiausia maišatis kilo neįtikimai apgultose interneto parduotuvėse, kurios pačios pirmos buvo prieinamos daugumai šalies vartotojų, ypač Ontarijuje, Nunavuto teritorijoje ir Britų Kolumbijoje. Internetinių parduotuvių klientai susidūrė su visa eile kliūčių: arba netikėtai sutrikdavo kompiuterių sistema, arba pritrūkdavo produkto, arba tinklalapis būdavo neprieinamas.

Ontarijo provincijoje interneto parduotuvėse pasiūla iš lėto mažėjo, didžioji dalis produktų buvo išparduota – po kelių valandų prekybos buvo galima įsigyti vos vieną šalies didžiausio gamintojo siūlomą produktą. Britų Kolumbijoje, Kanados provincijoje, kur kanapių vartojimas yra didžiausias šalyje, interneto parduotuvės per pirmąsias darbo minutes išpardavė visą siūlomą pigiausią produkciją, o jau ryte beveik visos prekės buvo parduotos.

Nunavuto teritorijoje tinklalapis kelis kartus per dieną strigo, o kai pagaliau buvo pasiekiamas daugumai klientų, visos atsargos buvo parduotos.

Vinipego mieste, Manitobos administraciniame centre ir sostinėje, viena parduotuvė internetu pardavė visas atsargas jau ankstyvą rytą, spėjusi parduoti prekių už 50 000 JAV dolerių. Albertos provincijoje išpardavė visas turėtas kanapių aliejaus atsargas. Kai kuriose parduotuvėse Naujosios Škotijos provincijoje buvo prieinamas tik labai ribotas asortimentas. Ir tokių pavyzdžių galima rasti dar daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)