„Siekdama tinkamai pasirengti numatomam pirkimui bei vadovaudamasi Viešųjų pirkimų įstatymo 27 straipsnio nuostatomis, Vilniaus miesto savivaldybės administracija organizuoja konsultaciją su rinkos dalyviais“, – rašoma centriniame viešųjų pirkimų portale.

Siekiant konstruktyvios diskusijos, rinkos dalyvių prašoma ne vėliau kaip iki šių metų spalio 24 dienos 16 valandos pateikti pastabas ir pasiūlymus dėl pirkimo.

Nurodoma, kad mišrių komunalinių atliekų surinkimo ir jų vežimo, konteinerių aikštelių sutvarkymo bei atliekų surinkimo apvažiavimo būdu paslaugų pirkimas skiriamas į kelias dalis.

Pirmoji dalis apima Verkių-Žirmūnų miesto dalį, už jos tvarkymą Vilniaus miesto savivaldybė, kaip nurodoma dokumentų projekte, pasiruošusi mokėti ne daugiau nei 1,469 mln. eurų su PVM per metus.

Antrosios – Antakalnio-Naujosios Vilnios dalies tvarkymui galėtų būti skirta 850,8 tūkst. eurų su PVM, trečiosios zonos – Pašilaičių-Lazdynų – 1,735 mln. eurų su PVM, o ketvirtosios – centro zonos tvarkymui – 1,678 mln. eurų su PVM.

Planuojama, kad sutartis galėtų būti sudaroma 5,5 metų laikotarpiui su galimybe ją pratęsti dar du kartus po 12 mėnesių. Bendra su pratęsimais paslaugų teikimo trukmė – ne ilgesnė nei 7,5 metų nuo pirkimo įsigaliojimo dienos.

Nurodoma, kad konsultacija vyks spalio 26 dieną Vilniaus miesto savivaldybėje.

ELTA primena, kad liepą paskelbta, jog dvi iš trijų mišrių komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugas Vilniaus mieste teikiančių įmonių – bendrovės „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ – Vilniaus miesto savivaldybės administracijai pranešė dėl patiriamų nuostolių norinčios stabdyti paslaugų teikimo sutartį.

Dėl to savivaldybė artimiausiu metu turi paskelbti naują viešą konkursą kitąmet atliekas tvarkyti Verkių, Fabijoniškių, Žirmūnų, Šnipiškių, Antakalnio, Naujosios Vilnios seniūnijose, šiaurinėje Rasų seniūnijos dalyje, taip pat Pašilaičių, Justiniškių, Šeškinės, Viršuliškių, Karoliniškių, Pilaitės ir Lazdynų seniūnijose, Senamiestyje, Žvėryne, Naujamiestyje ir Vilkpėdės seniūnijose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją