Vertybiniai popieriai išplatinti po „Luminor“ atstovų susitikimų su investuotojais iš Baltijos ir Šiaurės šalių, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Lenkijos, praneša bankas.

Obligacijas iš viso įsigijo investuotojai iš 14-os valstybių. Reitingų agentūra „Moody's“ obligacijoms suteikė preliminarų pagrindinės neužtikrintos skolos reitingą Baa2. Investuotojų paklausa „Luminor“ obligacijoms iš viso siekė 400 mln. eurų.

„Platindami obligacijas pirmąjį kartą pritraukėme 40 skirtingų investuotojų Europoje ir pasiskolinome 350 mln. eurų. Tai demonstruoja mūsų stiprias pozicijas“, - pranešime cituojamas „Luminor Group“ vadovas Erkki Raasuke.

Teigiama, kad sėkminga emisija turės teigiamos įtakos ir Estijos bei apskritai Baltijos šalių kapitalo rinkoms.

Obligacijų emisiją išplatinęs bankas Estijoje po „Luminor“ veiklos sujungimo Baltijos šalyse 2019 metų sausio 2 dieną taps pagrindiniu „Luminor” banku, kuris Lietuvoje ir Latvijoje veiks per čia įkurtus skyrius.

Pasak „Luminor“ iždo vadovo Maxo Ehrengreno, ši emisija - tai svarbus žingsnis į priekį, kuris leis „Luminor“ tapti savarankiškai finansuojamu ir nepriklausomu Baltijos šalių banku.

Pagal EMTN obligacijų programą, bankas planuoja iš viso išplatinti iki 3 mlrd. eurų obligacijų. Šios lėšos leis bankui pakeisti dabartinį savininkų finansavimą išoriniu bei šias lėšas taip pat naudoti klientų paskoloms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)