Rytinėje prekyboje Tokijo, Honkongo ir Šanchajaus akcijų indeksai smuko po maždaug 4 proc., o investuotojai baiminosi dėl didėjančių palūkanų normų ir tebesitęsiančio Jungtinių Valstijų ir Kinijos prekybos karo.

Taipėjaus akcijų indeksas prarado 6 proc. savo vertės. Seulo akcijų indeksas krito daugiau negu 3 proc. Sidnėjaus ir Singapūro akcijų indeksai sumažėjo po 2 proc.

Azijos rinkų nuosmukis prasidėjo po trečiadienio prekybos Niujorke, kur „Dow Jones“ indeksas krito beveik 830 punktų. Tai - didžiausias nuosmukis nuo vasario. Prie jo prisidėjo naujausia D. Trumpo kritika FED atžvilgiu dėl palūkanų normų didinimo.

Vis dėlto Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde ketvirtadienį apgynė FED palūkanų normų politiką.

Europos rinkas veikė įtampa tarp Briuselio ir Romos dėl Italijos biudžeto planų, kurie atgaivino nuogąstavimus dėl euro zonos perspektyvų.

Paryžiaus ir Frankfurto akcijų indeksai prarado daugiau negu 2 proc. savo vertės, o Londono akcijų indeksas krito 1,3 proc.

Trečiadienį „Apple“, „Boeing“ ir „Facebook“ akcijų vertė sumažėjo daugiau negu 4 proc., o „Amazon“, „Nike“ ir „Microsoft“ akcijų vertė smuko daugiau negu 5 proc.

Pirmadienį Tarptautinis valiutos fondas (TVF) apkarpė pasaulio ekonomikos augimo prognozes, o tai lėmė nerimas dėl prekybos karų ir susilpnėjusių besivystančių rinkų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)