Indeksas „Dow Jones Industrial Average“ nuo sesijos pradžios sumenko 20,36 punkto, arba 0,08 proc., iki 26426,69 punkto.

„Standard & Poor's 500“ paūgėjo 0,36 punkto, arba 0,01 proc., iki 2885,93 punkto, o „Nasdaq Composite“ nusileido 8,32 punkto, arba 0,11 proc., iki 7780,12 punkto.

Investuotojai taip pat nerimauja dėl įtampos Italijos ir Europos Sąjungos (ES) santykiuose, kurią skatina nesutarimai dėl Italijos biudžeto politikos.

Prekybos apyvarta JAV biržose pirmadienį turėtų būti mažesnė negu įprasta. Jungtinėse Valstijose minima Kolumbo diena. Prekyba akcijomis ir valiuta vyksta įprasta tvarka, tačiau obligacijų rinkos yra uždarytos.

UBS vyriausiasis ekonomistas Paulas Donovanas investuotojus ragina nesurūpinti dėl JAV vyriausybės obligacijų pajamingumo.

„Žiniasklaidos dėmesys vyriausybės obligacijų pajamingumo lygiui yra visiškai neproporcingas ekonominiams ir finansiniams jo pokyčio padariniams. Dabar ne 1994 metai, kai pajamingumas pašoko iš karto 250 bazinių punktų“, – pažymėjo jis.

Šią savaitę rinkos dalyviai ir analitikai atidžiai vertins JAV bendrovių ketvirčio ataskaitas. Veiklos rezultatus paskelbs ir keli didžiausi bankai, įskaitant „JPMorgan Chase“, „Citigroup“ ir „Wells Fargo“.

Taip pat bus laukiama Federalinio rezervo sistemos (FRS) atstovų pareiškimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją